Zoooooooo goed!

Terwijl de hovenier luidruchtig opschept over zijn kennis, (hij kent van alle bomen en planten de plantkundige benamingen), zit ik op kantoor even door LinkedIn te bladeren.

Pochen

Bluffen 2) Bogen 3) Brageren 4) Dikdoen 5) Grootspreken 6) Hoog opgeven 7) In de hoogte steken 8) Ironie 9) Met spek schieten 10) Opscheppen 11) Opsnijden 12) Prachen 13) Pralen 14) Pronken 15) Schwadronneren 16) Snarren 17) Snoeven 18) Snorken 19) Steunen 20) Stof 21) Stuiten 22) Vertoon maken 23) Zwetsen

[bron] https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pochen/1

(Bij het zoeken naar definities, heb ik bewust gekozen voor de bron van het puzzelwoordenboek omdat er zulke prachtige woorden tussen staan).

Ik vind het lastig om bij sommige mensen uit mijn netwerk, hun LinkedIn of Twitterposts te lezen, zonder er af en toe mijn wenkbrauwen bij op te halen. Zelf ben ik minder pocherig (denk ik).
Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg is meer mijn motto.

Zooooo’n gave klus, ze willen me zooooo graag houden, ik gaf zoooooooo’n goede presentatie workshop, ik ben zooooooo goed. Wat een fantastisch boek schreef ik, wat weet ik toch veel van iets af.
Van het woord borstklopperij kon ik geen goede definitie vinden, maar je weet wat ik bedoel, toch?
LinkedIn is een aaneenrijging van pochers in plaats van linkers (als in met elkaar verbinden om elkaar te versterken).

Heel soms, echt heel soms, wil ik er wat van vinden, maar ik laat het bijna altijd voor wat het is.
Ook op Twitter laat ik een reactie veelal achterwege. Hoogmoed komt voor de val, denk ik dan maar.
Wat ik het meest vervelend vind zijn reacties van mensen (die mij vaak niet eens kennen) op een bericht. Veelal zonder de context van het bericht te kennen, komen ze aan met betweterigheden en daarbij ook direct waarom ze het zo goed weten. Ik kan dan soms kort door de bocht reageren, wat dan weer een nieuwe serie berichten oplevert.

Toch zou een beetje bluffen me vaak wel helpen om een klus binnen te halen. Niet dat ik extreem bescheiden ben, maar eerder onzeker….waarom zou ik mezelf op de borst kloppen? Ik heb eigenlijk liever een (publiek) schouderklopje of een mooie aanbeveling.
Ach, ieder zijn meug moet je maar denken.

Hoe poch jij je door de dag?

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.