#Zomerzwerf 2010, laatste Komkommerpost

Morgen gaan een aantal scholen weer beginnen en is de relatieve rust weer voorbij. Dan pak ik de draad onderwijs en ICT weer op en ga me maar weer eens met serieuzere¬† zaken bemoeien. Voor nu even een kort verslag van iets dat niets met ICT te maken heeft…maar zeer zeker wel met educatie. Afgelopen seizoen heb ik het schilderen weer opgepakt door bij Knockart een cursus expressief schilderen te volgen. Leuke van deze activiteit is dat ik daar via Twitter terecht gekomen ben en ook de meeste mensen waarmee ik schilderde Twitterazi zijn. Omdat mijn vrije dagen spaarzaam zijn kon ik niet 3 dagen mee op de #zomerzwerf maar Mieke Siemons bood mensen de mogelijkheid dat 1 dag te doen.
Zomerzwerf bestaat uit het zwerven langs de lek (Vianen) en drie dagen met elkaar in een natuurlijke omgeving je creativiteit los te maken. De eerste dag hebben ze zich met schildertechnieken bezig gehouden (diepte, perspectief en techniek). De tweede dag zijn ze met ruimtelijke objecten aan de slag geweest en hebben van zwerfafval een object gemaakt.
De derde en laatste dag mocht ik aansluiten en hebben we geexperimenteerd met verf, water, zand en alles wat voorhanden was op het strandje. We hadden onvoorstelbaar prachtig weer en na een uur zat ik voor het eerst dit jaar in mijn zwempak (ja mijn dijen en rug laten dat nu nog weten). Wat een heerlijke dag! De hele dag met de voeten in het water eens zien wat er ontstaat als je verf op papier smeert en er vervolgens door met zand en water te spelen iets laat gebeuren. De mooiste kunstwerken zijn niet zichtbaar te maken, want dat is het nadeel met water en zand…er gebeurt op dat moment iets….maar dat is niet vast te houden.
Dank allen voor de heerlijke dag….en we hebben altijd de foto’s nog.
Oh trouwens….op 4 september is er een open dag in het atelier van Mieke Siemons (KNOCKaRt) en kun je de resultaten van deze #zomerzwerf zien, mij ook trouwens!