Zomaar een paar blogs uitlichten

De nominaties van de Conferentie Onderwijsen ICT atelier van Hogeschool Windesheim voor beste edublogger en edutweep, stromen binnen bij de organisatie. Nou mag ik natuurlijk niet nomineren maar volgens mij wel stimuleren tot nomineren.

verkiezingen

  • Vorige week heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Herman van Schie, wiens naam ik regelmatig tegenkom. Nou staat mijn leeslijstje erg vol en kom ik er de laatste tijd gewoon niet toe om eens rustig al mijn verzamelingen en RSS feeds door te nemen, maar deze blog is niet alleen interessant voor onderwijs. Ook gewone burgers kunnen veel hebben aan de tips van Herman.Inmiddels staat ICT idee vol met 97 tools. Gek genoeg….oh nee logischerwijs zie ik er weer dingen tussen staan die ik nog niet kende. De moeite van bekijken waard dus!
  • Daarnaast wil ik even de Zonderacount weblog van Erwin Klaasse vermelden. Op deze weblog staan heel veel gratis en zonder account toepassingen die je bijvoorbeeld ook in een creatieve workshop of bijeenkomst kunt gebruiken.
  • Nog eentje dan….Willem van Ravestein aka Wiswijzer, heeft een website waar ik de ballen van snap….wiskunde dus…maar ook een erg actieve weblog waarop soms prachtig prikkelende en activerende stukken te vinden zijn.
  • Willem van Dinther had een hele tijd een weblog CGO werkt en heeft na een tijd niet veel bloggen de draad weer opgepakt. Digitale informatievoorziening in het onderwijs. Een nieuw begin…dus ook stimuleren door te nomineren?
  • Lachen als Leraarworden van HAN tussen de genomineerden zou staan, dit is volgens mij een groepsblog en qua uiterlijk wat druk…maar de inhoud mag er zijn.

Mij is het om het even…maar zou toch prachtig zijn als we kunnen kiezen uit een groot aantal genomineerden, wat minder bekende bloggers en de grote bekenden afgewisseld worden.