Zo kan het ook, Rob Franken blogt..en pittig ook.

Hier word ik warm van, een bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant , Rob Franken, die een zeer openhartige blogpost schrijft. Naar aanleiding van de Zembla uitzending van afgelopen zondag waar ROC ASA en ROC van Amsterdam niet al te best naar voren kwamen, deelt  Rob Franken zijn mening maar ook zijn gevoel met ons.
Wat mij met name zeer aanspreekt is zijn hart voor de mensen die bij het ROC West-Brabant werken, de realiteitszin dat het ook daar niet 100% goed gaat. Maar mooie is ook dat hij gewoon open en bloot zijn e-mailadres neerzet en mensen oproept om te reageren.
Hij stelt ook dat het MBO last heeft van een leiderschapsvraagstuk, naar aanleding van de uitspraken die door bestuurders in de Volkskrant gedaan zijn over CGO.
Maar voor mij is dit stukje, dat wat een goede bestuursvoorzitter maakt, je neemt het op voor jouw mensen.

[Belediging Men is bedankt. Namens mijn 3.000 collega’s die zich drie keer in de rondte werken voor en met hun leerlingen en studenten. Is er bij ons nog veel werk te doen? Zeker. Veel. Is het vinden van de juiste balans binnen het CGO soms een lastige opgave? Zeker. Hebben we nog verbeterzaken? Ook. Maar ik ben beretrots op de energie en de inzet die al mijn mensen leveren, elke dag weer. En ik laat hen niet beledigen door een stel collega- bestuurders met opstellingen en meningen waar ik totaal niet achter kan staan.Sterker nog: ik zie dit als een aanmoediging om er nog een grote schep bovenop te doen.]

Mensen die bij ROC West- Brabant werken moeten heel zuinig en trots zijn op Rob Franken en wat mij betreft volgen echt goede bestuursvoorzitters met hart voor het MBO en hun eigen organisatie dit voorbeeld. Klasse!