Zijn, worden, blijven, blijken, lijken, schijnen, heten, dunken, voorkomen.


In de weblog van
Willem Karssenberg staat een stuk over een artikel in de Telegraaf. Dit artikel laat zien hoe sterk ons poldermodel kan werken en pressiegroepen die het hardst schreeuwen ongenuanceerd aangehaald worden. (lekker gedegen stuk onderzoeksjournalistiek).
Ook op de weblog van mijn “Belgische” collega
Willy Vermaelen staat een reactie.
In de (nu nog steeds) oplopende hoeveelheid reacties bij het Telegraaf artikel zie je, omdat iedereen in Nederland betrokken is bij onderwijs, ook iedereen er ook iets van vindt.
Mijn bedoeling was een pittige reactie schrijven en nog een keer uitleggen dat kennis wel belangrijk is maar de manier waarop het vergaard wordt best anders kan.
Terug naar hoe het was? Het docentenkorps op ROC’s is vergrijsd, hoe vaak gaan zij terug naar de werkvloer om de ontwikkelingen van nieuwe technieken, programma’s e.d. te volgen. Hoeveel docenten scholen zich bij binnen het vakgebied dat zij geven? Willen we echt terug naar platte eenzijdige kennisoverdracht: lees een boek en schrijf de vragen over? Nee, de eindtermen dat is wat!
Alle MBO opleidingen leiden dan op tot antiquair of archeoloog.
Waarom is het verkeerd de bedrijven waar onze leerlingen werken en stage lopen, te betrekken bij de opleiding van leerlingen en te luisteren naar aan welk soort werknemers zij behoefte hebben?
Trouwens over taal gesproken: hoe kan het MBO (met name BBL) de schade die reeds opgelopen is in het bedroevend taalonderwijs op het VMBO en de basisschool goedmaken in minder jaren en minder tijd?
Het is echter vechten tegen de bierkaai.
Het gaat niet goed met de invoering van CGO, wat meer keuzevrijheid en meer tijd zou niet verkeerd zijn, maar alsjeblieft nuanceer wat meer en zorg voor gedegen onderzoeksjournalisten.
Kijk bijvoorbeeld eens naar “de tovenaarsleerling” om het van een andere kant te zien
Is er een lobby die PRO CGO is?

2 reacties

  1. Wat mij sowieso opvalt…je maakt in je 7e regel een redelijk basale taalfout….”iedereen er iets van vind…”moet dat niet met dt???

  2. @jeroen, ach als dat mijn enige taalfout hier zou zijn. Maar je hebt gelijk, dank voor de tip

Reacties zijn gesloten.