#WOT: Rebel en Leren

Omdat het onderwerp van de #WOT vandaag rebelleren is maar ik ook ineens wat inzichten kreeg is dit een combinatiepost. Twee blogposts op een dag is wat veel van het goede.

Het WOT-woord van vandaag is Rebelleren en staat als volgt in het woordenboek omschreven:
1) In opstand komen 2) Muiten 3) Oproer maken 4) Opstaan 5) Opstandig zijn 6) Tegen iets in opstand komen 7) Verzetten

Je kunt deze definitie negatief of positief opvatten. Ik kies voor het laatste. Rebelleren is wat mij betreft positief. Voor de duidelijkheid, rebelleren moet niet verward worden met traineren of saboteren, dat zijn denk ik meer negatieve gedragingen juist wanneer je niet rebelleert.

Reflectie op gesprekken met anderen.
Tijdens de IPON en ook later op Twitter vroeg ik mensen waar is Karin Winters nou van?
Waarom ik dat vroeg? Omdat ik al een tijdje worstel met die vraag. Niet over mezelf als mens en wie ik ben. Ik zit prima in mijn vel en ken mezelf goed.  
Het gaat om de zakelijke ondernemerskant en waar ik van wil zijn.
Dat heeft vooral te maken met keuzes, focus leggen en mogelijkheden die ik wel of niet moet verkennen. Niet alleen ik maar wij als learningROCKS (daarover schreef ik hier).

Tegen iets in opstand komen.
Op dit moment verzet ik me tegen dingen die ik niet leuk (meer) vind. Enerzijds omdat ik vooruit wil en anderzijds omdat ik te veel beetjes doe, die niet leiden tot de focus waar ik naartoe wil. Ik word er niet leuker van en kom in opstand.

Voor ik daar werkelijk woorden aan kan geven, merk ik dat zelf in mijn hoofd (weerstand) en in mijn gedrag (opstandig zijn…zelfs af en toe de confrontatie aangaan alleen maar om te schudden aan de boom en zien wat er gebeurt).
Dat is voor niemand goed. Voor mijn collega’s niet, voor mijn directe omgeving niet en voor mezelf niet.

Pas op de plaats, stoppen met rebelleren en starten met reflecteren.

Van wat ben ik dan?
Dat staat in onderstaande woordwolk, gemaakt met de steekwoorden die een aantal Twittervolgers mij gaven.

Dat verdient enige toelichting

  1. Vives Hoofdredacteur
    Dat doe ik ‘erbij’. Ik verdien daar meer naamsbekendheid dan geld mee. Dat moet ik dus gaan uitbuiten door als hoofdredacteur meer gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn. De eerste actie is dus gewoon een artikel schrijven over Wat wij als LearningROCKS zijn en waar we voor staan,
  2. Stichting LeerKRACHT.
    Ik heb met mijn collega’s gedeeld dat ik daarmee wil stoppen. Niet direct natuurlijk, want ik maak netjes af waar ik aan begon. Maar wel zo snel mogelijk om echt te kunnen focussen op de overblijvende woorden in de woordwolk.

Wij zijn van learningROCKS
Op dit moment zijn Marielle en ik echt heel druk met wat wij met learningROCKS echt willen bereiken en waar wij van zijn.
Tijdens de IPON zag ik veel kleine startups en stayups. Maar ik zag ook dat veel van hetzelfde leidt tot elkaar opeten of heel erg nauw samenwerken.
Dat laatste gaan we onderzoeken met een paar mensen en een organisatie waar wij blij van worden en waarvan we weten dat we elkaar versterken.
Ook daarover later meer nieuws.

Voor mij wordt vanaf nu REBELLEREN geplitst in REBEL en LEREN

Zelf leren maar ook de professionals bijstaan bij hun leren en hoe zij leerlingen kunnen helpen bij het leren.

Rebel omdat ik onafhankelijk wil blijven en omdat ik echt denk dat een frisse open en misschien soms kritische blik anderen (zowel mensen als organisaties) alleen maar helpt om elke dag een beetje beter te worden.

En?
Leidt het een beetje naar ‘van wat ik ben’ of was ik weer eens aan het ‘blogbreien’?

Over #WOT
WOT betekent Write on Thursday. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha Pelkman terecht.
Vanaf dit jaar is Irene weer de #WOT vrouw.