#WOT: Overdracht overpeinzingen

Nou ja het is geen donderdag meer het is inmiddels zondag, maar om toch mee te blijven doen aan de WOT mag het soms wel iets later in de week.
Dat die routine eruit raakt komt volgens mij door het aaneenrijgen van dagen die weinig van elkaar verschillen.

Het WOT woord, voor het eerst door Ali Molenaar opgepakt is:
Overdracht
1) het overdragen van een waardigheid, 2) handeling waardoor men ten behoeve van een ander afstand doet van zijn recht op iets, 3) aflevering, 4) delegering, 5) transfer, 6) overmaking, 7) afstaan, 8) order, 9) overgave.

In deze Coronatijd komt bij dan van alles boven, maar ook de overdracht van de WOT zoals Ali beschrijft. Het blijft een uitdaging om elke week een nieuw woord te bedenken en om mensen zover te krijgen dat ze meedoen.

Terwijl het Corona tijdperk Bloggers aanzet tot meer bloggen, crisisdagboeken en nog meer bespiegelingen, zie ik eigenlijk niet meer nieuwe weblogs ontstaan.
Misschien mis ik iets, want ik lees eigenlijk weblogs niet meer via de rss feed. Dat deed ik voorheen op zondagmorgen, maar dingen veranderen soms.
Ik checkte mijn eigen weblog en kon maar 17 WOT’s vinden….ik denk dat eens naar de de categorie indeling moet kijken, want ik weet dat ik er veel meer schreef. (Ik zie dat ik 59 posts niet aan een categorie gekoppeld heb).

Over overdracht in deze tijd, ik heb daar wat gedachten bij

1. We hebben afstand gedaan van het recht om ons vrij te bewegen.
Daar heb ik eigenlijk geen moeite mee, in de zin van het opvolgen van de regels en adviezen.  Wat zijn nou 5 of 6 weken in een mensenleven? Thuisblijven om straks gewoon weer te wennen aan het ‘nieuwe normaal’ en de anderhalve meter samenleving.
Ja, het is lastig, ik mis de knuffels, het wijntje met vrienden, het elkaar live in de ogen kijken.
Maar het is even niet anders.

2. Overdracht als in overdragen van ziektes
Daarom houd ik me aan 1. want ik zou het vreselijk vinden als ik degene ben die de ziekte overdraag aan anderen. Vooral mijn keukentafellief en mijn moeder horen tot de kwetsbare groep en dus schipper ik met rollen, taken en dingen die anders zijn dan anders.
Daarover maak ik later op de dag mijn vierde podcast.

En iets leuks dat met overdracht te maken heeft.

3. Overdracht van een app
Mijn dochter wilde toch met haar vriendinnen iets doen aan de koningsspelen in quarantaine. Daar zou ze een word document met challenges voor gebruiken en de app groep om de opbrengsten te delen.

Omdat ik in #demaandvanhetmaken iets wilde doen met apps, heb ik een bestaande app op https://www.glideapps.com/ (dagchallenges van Erwin Blom) omgebouwd naar een koningspelen app. Daarin staan 20 challenges (met soms uitlegvideo’s).
Omdat ik graag iets overdraag, heb ik er ook een kopie (demo) app van gemaakt, die door anderen te gebruiken is.
Maak een account aan op Glideapps.com, klik op de link van de koningspelen demo (ja ja fout in de naam) en kopieer de app (vergeet niet aan te geven dat je ook een nieuwe GoogleSheet wilt maken !!)
Je kunt vervolgens zelf alles aanpassen (challenges) en de app delen met een groepje mensen waar je morgen effe lol mee wilt hebben.

Fijne zondag!

Luister vooral naar de podcast die ik schreef over al die mensen die denken dat LockDown alleen geldt voor anderen. Ik ben daar boos over!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.