#Wot Ik had andere klussen

Klussen: 1) doe-het-zelven 2) een karwei verrichten 3) karweien 4) karweitjes opknappen 5) kleine reparaties uitvoeren 6) snabbelen 7) werken

Ik was zo hard aan het klussen dat ik geen tijd had om op donderdag de #WOT te schrijven.
Nee, dat was maar een smoesje. Ik NEEM de tijd er niet voor terwijl ik me dat anders had voorgenomen. Ik zie bloggen trouwens niet als klussen maar als afterklussen. Je moet per slot van rekening eerst iets gedaan of ervaren hebben voor je erover kunt schrijven, maar dat terzijde.
Nu (maandag 16.10 uur) gebruik ik bloggen ls WOG-en (werkontwijkend gedrag).

Werkklussen, thuisklussen, tuinklusssen en rampen
Onder werkklussen versta ik van die dingen die hard nodig zijn en die moeten omdat anders de boel omvalt. Het updaten van websites en plugins is de grootste klus. Dat doe ik (bijna) elke ochtend.
Dat soort klusjes houd ik bij, omdat achterstallig onderhoud leidt tot instorten en je an moet renoveren in plaats van ‘het klusje klaren’.

Werkklussen zijn wat mij betreft ook de dingen die regelmatig terugkeren, maar waar ik nou niet echt plezier aan beleef. Bijvoorbeeld de boekhouding en facturatie. Het moet maar ik krijg van die klussen niet echt een positief energiek gevoel. Wel als de klus klaar is trouwens.
Het gevoel hebben dat iets ‘AF’ is, hoort ook bij klussen.

Een ander werkding dat ik onder ‘een klus’ versta, is een zeer korte opdracht die weinig geld oplevert maar veel inspanning kost. Eentje die je gewoon oppakt vanwege de relatie die je, met iemand of een organisatie hebt. Moet ik niet te vaak doen want ik wil eigenlijk nieuwere grote dingen zelf bedenken, nieuwbouwen dus.

Thuisklussen
Begin me er niet over. Er staan nog 1000 klussen op de lijst. Van het vervangen van een kraanleertje tot het renoveren van de oranje vorige eeuwse badkamer.
Ik kan best veel zelf, behangen, laminaat leggen, schilderen en meer.
Het komt er gewoon niet van, en de sitiuatie is er ook niet echt goed voor nu.
Opruimen van romomelhoeken, kelders en kasten zie ik trouwens ook als klussen (kutklussen dat dan weer wel 😊), dat doe ik in het voorjaar.
Maar zolang de dingen me niet echt op mijn nek zitten, laat ik thuisklussen even voor wat het is.

Tuinklussen
Die zijn lekker en leuk. Serieus. Ik vind zelfs harken en snoeien niet heel vervelend. Maar vooral het bijhouden van de tuin, schoffelen, zaaien en planten, geeft me voldoening.
Fysiek …lekker buiten aan het spelen.
Geestelijk, want niets is zo geestdodend als harken en schoffelen, maar dat geeft wel denkruimte.

Ik heb voor mijn verjaardag een tentkasje gekregen, daar ga ik in de krokusvakantie maar eens even tijd voor nemen.
Dan hoef ik andere klussen tenminste niet te doen.

Oh en die rampen
Mijn keukentafellief die achter me staat als ik een Ikea bouwsel in elkaar probeer te zetten. (Voor mijn gevoel) luid snuivend en zich inhoudend om niet te zeggen: wil je een tip?
Dat zijn de rampen….daar kan ik een hele dag sacherijnig van zijn.

Over #WOT
WOT betekent Write on Thursday. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha Pelkman terecht.
Vanaf dit jaar is Irene weer de #WOT vrouw.

2 reacties

  1. Jaaaa…. en datgene waar ik het meest moeite mee heb, is dat ik klussen ‘alleen’ moet doen. Liefst zou ik daarvoor dus altijd iemand bij/naast me hebben staan. Ze hoeven dan niets te doen. Er alleen maar te ‘zijn’.

  2. @Irene ik ben meer van alleen dingen doen. Behalve met behangen…maar dan moet het wel een ‘maatje’zijn en geen ‘mieperd’

Reacties zijn gesloten.