#WOT: Geen cent te makken…….maar spullen….

Materialistisch: 1) hechtend aan stoffelijk gewin, 2) materialist, 3) wie geld of bezit erg belangrijk vindt

Ik hecht niet aan ‘spullen’ en wil er ook geen geld aan verdienen. Dus ik zie mezelf niet als materialistisch. 

Maar…

Ik heb een hekel aan afstand doen van dingen die voor mij (en voor Paul) emotionele waarde hadden/hebben, dus blijf ik erop zitten.
Of blijf ik ermee zitten?
Het afgelopen jaar zijn er al verschrikkelijk veel dingen weggegeven, weggegooid en aan de kringloop of goede doelen geschonken, maar nog heb ik veel spullen.

De wijsneuzen onder ons zeggen dan, gooi het op Marktplaats. Wat mij betreft zitten daar de materialisten (dan zeg ik het nog netjes).
Verschillende keren heb ik geprobeerd er spullen ‘te gelde’ te maken. Soms door te laten bieden en soms door een vaste prijs te vragen. Het is nog NOOIT goed gegaan.
Bij bieden (vanaf) wordt er steevast onder geboden en gedramd.
Bij een vaste prijs wordt er gepingeld tot je een ons weegt (en je wordt ook op niet mis te verstane wijze de grond in geboord via de berichtenbox).
Als het dan ooit eens tot een handel komt, dan is de koper of te laat….komt niet of als eea bekeken is…moet er ineens nog wat van de prijs af.

De weggeefhoeken dan? Weg is weg…..zelfde laken een pak…of nog erger…kun je het even komen brengen.

Spullen mogen wat mij betreft best weg, als ik er geen ‘gevoel’ bij heb…..maar ik ben materialistisch (of is het realistisch) genoeg om niet een ander zijn pot te willen spekken.

Dus heb ik besloten om binnenkort een container te laten komen, die ik helemaal volgooi met spullen…..weg ermee. Dan maar geen Audi TT.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint (momenteel) @ireenBertholee een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

2 reacties

  1. Ik houd alles… ook van jaren her. Als ik al 1 boek in de papierbak gooi, krimpt mijn hart. Begrijp je, maar ik houd dus alles…. . Container was voor gras en zand ooit lang geleden…

  2. Op 1 dag kwam ik thuis. In de voortuin stond meuk en mijn geschiedenis. Ze zei: wat je wil houden mag je zelf terug naar zolder brengen. Dat hielp wel. Geen emotie ging in de vuilbak. Heb nog steeds spijt van mijn eerste stereo installatie .

Reacties zijn gesloten.