#WOT: Agenda

Als er dan toch gehoor moet worden gegeven aan mijn eigen voornemen om hier weer te gaan schrijven, is de WOT een goede start,

Agenda = 1) Afsprakenboek 2) Boek met kalender 3) Chronologisch aantekenboek 4) Dagboek 5) Dagorde 6) Datumboek 7) Dingen die gedaan moeten worden 8) Geheugensteun 9) Kalender

Tsja, mijn agenda is aardig leeg moet ik zeggen.
Natuurlijk staan er werkdingen in (gelukkig). Maar qua verjaardagen, feestjes, etentjes is de agenda helemaal blanco. Momenteel leef ik (net als velen met mij)  van weekend naar weekend. ‘s Morgens in bed is het tegenwoordig heel vaak zo, dat ik even moet nadenken, welke dag is het vandaag? De telefoon biedt dan uitkomst. Een wekker zetten vanwege reistijden en afspraken is namelijk ook al een tijdje niet aan de orde.

Papier of digitaal?
Ikzelf gebruik een digitale agenda, hoewel ik het echt af en toe op papier probeer. Als droedelaar en krabbelaar is een papieren agenda in no-time echter een kladblok.
Van een vriendin kreeg ik met Kerst een prachtige papieren agenda, precies wat ik mooi vind. Het is namelijk een droedel, teken, plak en knip agenda. Er zal wel geen afspraak in terecht komen. Ik gebruik het nu als, een soort terugkijken in steekwoorden, dagboek. Ook lekker natuurlijk, maar niet waar een agenda voor bedoeld is.
Elk jaar probeer ik een doodle cq bulletjournal te maken, is me nog nooit gelukt. Tekenen en friemelen is wel leuk, behalve als het een doel heeft.

Verjaardagen enzo
Het enige waar ik de agenda ECHT voor MOET gebruiken zijn verjaardagen, herdenkdagen en feestdagen. Ik ben echt zo slecht in het onthouden van verjaardagen. Best genant als je ineens ‘s middags bedenkt dat een naaste jarig is, want dan is het bossie blommen bestellen om thuis te bezorgen best lastig.

Telkens neem ik me voor om het eens goed in te richten of te regelen, maar blijkbaar heeft het geen prioriteit….of het staat niet in mijn agenda. Herinner je nog die verjaardagskalenders die bij iedereen op het toilet hing? Ik wel….waar ik kwam hing hier daar wel zo’n ding. Bij mijn moeder hangt er nog steeds een, maar daar worden steeds meer verjaardagen doorgestreept (uit het oog = uit het hart) of overleden.

Ik red het wel zonder verjaardagskalender dit jaar…..er valt niet zoveel te vieren.