Woensdag stamppotdag: slecht gejat en slecht bedacht.

Ik weet het, de zin is “beter goed gejat dan slecht bedacht”
Kennisdelen is mooi en maakt content rijker door aan te vullen, feedback te leveren en terug te geven aan het internet. Zo, de mooie gedachte is weer even beschreven, terug naar de realiteit. Deze week kwam er een Tweet langs van Romano Sandee, een zeer ondernemende, open actieve jonge vent, die zich met hart en ziel inzet tegen de vervetting en voedingsgewoonten van onze kids.  Hij gebruikt web 2.0 gewoon optimaal om zijn activiteiten te promoten. Ga er maar even aan staan, afvallen…dat met de wereld delen, een boek publiceren en zelfs een column op Higher Level schrijven (die ging over houding achter de PC trouwens). Er zijn 30ers die minder gepresteerd hebben.
Afijn daar gaat het eigenlijk niet over, het gaat over het feit dat hij een onderzoek gedaan heeft via Hyves over de voedingsgewoonten van jongeren en daar een rapport over geschreven heeft, dat gepubliceerd heeft en er naast zijn eigen weblog ook een persbericht over de wereld in gestuurd heeft.
Wat gebeurt er met een persbericht? Een collega blogger gebruikt dat vervolgens (lees beide posts en zoek de verschillen: Romano (20 januari en eigenaar van het rapport) en de blogger die het bericht (op 22 januari) verbouwd heeft naar een voedingsdrankjesreclame. Jatwerk van de bovenste plank en aangepast aan zijn eigen energiedrankjes reclameboodschap.
Vervelender nog is, dat ik ook werkelijk de reactie van Romano op de blog van het gezondevoedingkinderenblogspotding gezien heb, waarin Romano aangeeft dat hij het niet prettig vind dat er geen bronvermelding naar het rapport en de weblog van Romano is. Ook vond Romano dat juist de alinea over de reclame haat van kinderen verbouwd is naar het voedingssupplementendrankje. Wat doet de beste plagiaatpleger, gewoon wissen de bijdrage….niet genoemd is niet gezeurd.
Wat ben ik blij dat ik deel mag uitmaken van de groep Edubloggers. Bij mijn weten zijn wij constant bezig naar elkaar te verwijzen, elkaar te bedanken of te pluggen…daar kan de voedingsleer nog een dietistisch puntje aan zuigen!
Gezien mijn BOA ervaringen stikt het op het internet van de blaaskaken die denken dat ze alles kunnen maken….nou dat waarschijnlijk wel…maar ik zal deze post ook eens effe lekker de wereld injassen. Vanzelfsprekend ga je reageren bij de plagiaatpleger…en wat mij betreft ook hier…we leven per slot van rekening in een copy/paste wereld!

Noot: vanmorgen was de blogpost verdwenen, vandaar dat ik de link en de naam van de blogger die het betreft weggehaald heb. Actie geslaagd, maar dat was nou ook weer niet de bedoeling…bloggers moet je ook een kans geven te leren en deze leerschool was wel een heel strenge.

2 reacties

  1. @willem lekker bezig 🙂 en vertel mij wat over op de hoede zijn. Trouwens de actie voor Romano heeft vruchten afgeworpen maar ook weer erg drastisch en niet echt de bedoeling…de hele blogpost is nu weggehaald. Jammer

Reacties zijn gesloten.