Woensdag Stamppotdag: laat de Sint met rust!

In Amsterdam moet Sinterklaas een mijter op, met daarop een Andreaskruis (je weet wel zo een die je ziet bij een spoorwegovergang), dit waarschijnlijk om te voorkomen dat hij voor de trein springt na zo’n achterlijk idee. Of is het om de “ongelovige” Sintvreemden te vriend te houden. Inmiddels heb ik al een Groene Sint voorbij zien komen, vanwege de foute cacao die in de chocoladeletters zit. Hebben we blauwe, groene en gele Pieten zien komen en gaan vanwege het “discriminatorische uiterlijk” van ZWARTE Pieten en het “slaven” verleden.
Even he…..overal wordt gezeurd over cultuurbarbarisme en onvoldoende historisch besef van onze kinderen, lekker doorgaan zo.
Juist die kinderen worden de dupe van ons onvolwassen gedrag met betrekking tot een gewoon Hollands Feest.
Even wat achtergronden: Zwarte Piet is zwart omdat hij door de schoorstenen glijdt en niet meer schoon kan worden.
Sinterklaas is een bisschop (een beroep dat te maken heeft met iets dat mensen geloven). Sint is heel oud, hij weet zelf niet eens hoe oud en is heel rijk! Hij geeft alle kindjes een cadeautje en wie stout is gaat in de zak mee naar Spanje of krijgt van Zwarte Piet “corrigerende opvoedende” tikken met de roe (een bosje takken).
Blijf nou gewoon eens af van de Goedheiligman en laat de kindervriend, kindervriend zijn. Volwassen actievoerders neem de Kerstman als slachtoffer…die bestaat niet en is bijvoorbeeld koren op de molen van de Partij Voor de Dieren: hij misbruikt rendieren. Als jullie actie gaan voeren…doe dat dan ook tegen tuincentra en andere verkoopwinkels die me nu al doodgooien met vreselijk irritante zingende swingende Kerstprullen
Voor mij is Sinterklaas de tijd waarin ik pepernoten, suikerbeesten, marsepeinen aardappeltjes en mijn volledige naam in chocoladeletters mag eten. Gedichten, surprises en leuke cadeautjes mag geven. Zo nu ga ik mijn schoen zetten met daarin een wortel voor Americo en dan lekker hard en vals zingen!
In de zak met de zeurpieten!
sinterklaas.jpg

Eén reactie

  1. Zwarte Piet is Zwart omdat ie uit het dodenrijk gekropen kwam en ‘de boze’ moest symboliseren. Ook de Sint is niet helemaal koosjer, maar ja, wij Christenen moesten dit mooie gebruik uit het verleden kerstenen en toen hebben we r maar wat van gebakken……

Reacties zijn gesloten.