Woensdag gehaktdag: Weg ermee!

Omdat ik inmiddels de 4e avond internetveiligheid thuis en op school verzorgd heb, in het kader van het Cyberouder project, ben ik druk met het zoeken naar nieuwe voorbeelden.
De avonden zijn mijns inziens niet erg interactief en erg frontaal omdat je met een presentatie werkt die niet de jouwe is. Maar goed creatieve vrijheid neem je en dus is de presentatie inmiddels gevuld met afbeeldingen en ontdaan van tekst.
Ouders van basisschool leerlingen geven aan dat hun kids spellen online spelen bij met name een site als www.spelen.nl en als je www.spellen.nl intikt kom je er ook. Op die site staan links naar online games…waarvan een deel mij bekend is maar ook tegelijkertijd een deel mij begruweld.
Afijn dit als inleiding.
Voorbeeld 1: ik ben een kind…mag van pappa en mamma best wel een spelletje doen en de hele klas speelt via spelen.nl.  Ik ben een gezonde knul van 11 en hou wel van fun.


Dus klik ik op fun en ach daarna op Gluren. Oei wat zie ik nu..regels zijn regels…je moet wel 21 zijn hoor. Tuurlijk klikkie, klaar. TIETUH!

Voorbeeld 2: ik ben een kind….mag van pappa en mamma best wel een spelletje doen en de hele klas speelt via spelen.nl. Ik ben een kind en wil ongeacht welk spel spelen. Klikkie klaar…effe wachten en daar verschijnt de vraag hoe slim ben jij. Als je daar nou klikt…zit je in notime vast aan een sms abonnement.

Voorbeeld 3: nu kom ik in de buurt van mijn koptekst..ik ben een kind…mag van pappa en mamma best wel een spelletje doen en de hele klas speelt via spelen.nl.
Ik klik weer op fun en zak een stukje naar beneden, naar de Google advertenties.

Ok kinderen moeten mediawijs worden, we doen daar heel veel aan en leren ze niet overal op te klikken.
Ok iedereen wil geld verdienen dus vrij ondernemerschap met reclames en klikken met die hap
Maar, de eigenaar van de spelletjes site moet eens wat beter naar de inhoud van de aangeboden spelletjes kijken en er meer dan de helft afgooien, of wij zouden meer massa moeten maken om een vette, veilige en veel leukere tegensite te bouwen.

Grootste maar…Google is heel groot en machtig en zal ergens zijn kosten moeten terugverdienen. Dat gebeurt met name door adevertenties die gekoppeld zijn aan de inhoud van een site of de zoekvraag die gesteld wordt.
Beste Google advertentiemijnheren en mevrouwen…leg mij eens uit wat dit onderstaande plaatje op een door 99% door kinderen bezochte site te zoeken heeft. Weg ermee!

Eén reactie

  1. Mijn kinderen (4 en 6) gebruiken de browser MyBee. Deze kan je zo instellen dat ze alleen op sites terechtkomen die voor hun leeftijd geschikt zijn.

Reacties zijn gesloten.