Woensdag gehaktdag: niet mijn smaak.

Web 2.0 biedt veel mogelijkheden en web bouwers maken daar natuurlijk gebruik van. Een niet al te best voorbeeld vind ik persoonlijk een herinnerings-site (voor overledenen) waar je profielen aan kunt maken en allerlei toetsers en bellen aan kunt hangen. Neem bijvoorbeeld de site Respectance. Van oorsprong Engelstalig en in Nederlands vertaald zodat je een paar kromme dingen ziet. Je ziet bij het eerste bezoek in de bovenbalk staan: maak een tribute en deel je herinneringen? Tribute?
Natuurlijk is het wel een mooi idee om een gedenk plekje voor een overledene te maken en daar met vrienden en bekenden, in een gesloten omgeving herinneringen te delen. Minder mooi de reclame van Dela, ontvang een gratis digitale sleutelhanger en nieuws. (kun je niet uitzetten)
Nu heeft er ook een lid van deze site een gedenkplaats gemaakt voor de slachtoffers van de Schiphol ramp. We hebben het dan over meerdere overledenen. Ook hier reclame en mogelijkheid e.e.a te delen met je vrienden in Facebook. Foto’s van het gecrashte vliegtuig, foto’s van de slachtoffers, video’s van het nieuws,de link naar de Twitterfall maar het meest irritant (of lachwekkend) deel je eigen herinnering (met een te kiezen icoontje) en nog erger de V&A (vraag en antwoord), die ook niet uit te zetten zijn. Wat denk je van de vraag: waar had Slachtoffers Schiphol-crash graag naartoe willen reizen?
Eigenlijk lief bedoeld van de starter van deze Tribute maar op de verkeerde plaats wat mij betreft, niet gebruiken op een open web, beter dan maar gewoon het online condoleance register gebruiken (alhoewel, 4 Turkse en 5 Amerikaanse slachtoffers?)
respectance