Woensdag gehaktdag 8 15-10-08

Tante Kaat geeft raad.
Gisteravond keek ik naar een uitzending van “Superhuisvrouw” Tante Kaat. Je bent per slot van rekening nooit te oud om te leren. Volgens mij is het een Vlaamse serie maar lijkt me sterk dat er in Nederland ook niet zulke huishoudens zijn. Onvoorstelbaar wat kunnen mensen er een puinhoop van maken, containers vol werden uit huis gesjouwd, hele nesten muizen verwijderd en tussendoor hielp Tante Kaat de mensen ook om hun financieen op orde te krijgen door een eigentijds monopolie spel met ze te spelen. Eigenlijk legde ik direct de link met mijn eigen werk. Ik wil wel even terug naar rust, reinheid en regelmaat (Spock staat gelukkig hier op zolder maar is wel in huis). De bezem mag er wat mij betreft wel weer eens door en de deurbel gepoetst. Terug naar maandag wasdag, dinsdag strijkdag, woensdag gehaktdag, enz?
Om het beeld dan maar gelijk te koppelen aan iets wat ik nou eigenlijk niet meer zou willen de onderstaande video, zo ging het vroeger, dat gaat me weer wat ver.
Gekke is dat ik me ook echt jaren aan die regelmaat gehouden heb toen de kids klein waren en ik heel bewust koos voor de rol van “huisvrouw en moeder”, probleem nu is dan wel dat er een gigantisch gat in mijn CV zit, want moeder en huisvrouw zijn wordt niet meegerekend in werkervaring en scholing, tijdens gesprekken wordt er dan gezegd: oh toen was je thuis en deed je niets.  De bewuste keuze die ik jaren geleden gemaakt heb, was er toen al een vanwege de kwaliteitsarmoede van peuterspeelzaalleidsters, kleuterjuffen en basisschooljuffen. Wat arrogant, maar als je een hogere vooropleiding hebt dan de gemiddelde juf en je ziet ook de briefjes thuiskomen met schrijffouten, je hoort je eigen kinderen vreemde vervoegingen maken van werkwoorden omdat je juf dat ook zegt en over rekenen maar even niet gesproken.(nee ik ben absoluut geen BON’er, alhoewel ergens mijn naam gelikt stond, bah).
Nu ik fulltime werk is het zicht op de activiteiten van de zittengebleven jongste, vanwege zijn niet studieze houding weg. Hij spijbelt omdat zijn rooster er vanwege vrijstellingen uitziet als een gatenkaas (geen excuus om te spijbelen, maar mijn vraagtekens nog steeds bij zittenblijven op een cruciale leeftijd en in een cruciale fase).
Het is eigenlijk nooit goed geloof ik, ik ga me dus vandaag maar eens met het huishouden bezighouden want het is nog vakantie.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=O5yWAoE9Da8&hl=en&fs=1]

Raad van deze Tante Kaat: opruimen wat je niet meer nodig hebt en niet afstoffen en terugzetten in de puinhopen, daar zit niemand op te wachten.

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. @Jeroen Clemens, nee geen sopje…een katoenen sok op een bezemsteel, sok nat maken met de plantenspuit en dan de spinrag wegdraaien van het plafond en uit enge gaatjes. Deze was gratis 🙂

  2. En dan ook nog bijna jarig zijn (althans volgens dat plaxo-pulsedingetje)…. En nu maar raden naar hoe oud ze wordt. Ik schat 35…….

    Gefeliciteerd!!!! Of heb je plaxo gefopt en ben je pas in mei of zo jarig?????

  3. @Moniek, ik weet heel zeker dat alles daat uitstaat, als je echt een melding hebt ga ik klagen…..en ik ben op 2 juni jarig of was jij dat?

Reacties zijn gesloten.