Woensdag gehaktdag 3 10-09-08


Over een blondje in een Blauw autootje…frustraties en feesten.
My car is my castle, dat zie je ook als je er in stapt, middeleeuwse taferelen als resten van banketten, waaronder het bont van geslachte wolven (dat zouden zomaar eens mijn winterwanten kunnen zijn). Ook alle varianten van aanbiedingen bij de benzine pomp (of de verpakkingen daarvan) zijn er te vinden. Wil je een projectplan, beleidsstuk of mijn “niet vergeten” mail….allemaal daar te vinden, dropje? Ijskrabbers, gekke hesjes en natuurlijk een luchtverfrisser in de vorm van Teigetje, een knuffel van Ioor (blauw en heel verdrietig ezeltje uit Winnie de Pooh) en een blauw  Texels lam naast de AH leeuw (bij 3 staarten afgelopen EK). Die goedkope zwarte velours stuur en gordel hoesjes met klittenband zijn ook leuk maar vreselijk onhandig. Afijn dat is maar uiterlijk. Sinds een week of twee kan ik bij ritten die mij naar onbekende wegen leiden (een paar ROC locaties bijvoorbeeld) luisteren naar de geile stem van TOMBROM die mij zou moeten brengen waar ik wil. Na een halfuur intikken van het gewenste adres zoekt mijn Tommie de route en ik kar ervandoor. Ik moet er even bijzeggen dat bij het bestellen van de planner, ik alleen dacht aan de grootte van het schermpje om vooral te kunnen zien wat Tom zegt, zonder daar een leesbril bij nodig te hebben. Er hangt dus verhoudingsgewijs een flatscreen van een forse grootte op mijn voorruitje (moet er soms even omheen kijken). Inmiddels heb ik het gepresteerd de Tom gek te maken door toch steeds eigenwijs te zijn, volgens mij is dit korter of Tom zette me echt voor een voetgangersbrug. Ook moest ik al enkele keren luisteren naar: proberen om te keren of dwingender, keer om!!! Het is ook stom om te zien dat er 60 meter gereden moet worden en er 3 keer geroepen wordt zo meteen rechtsaf, 2e afslag rechts, rechtsaf slaan. Ik probeer steeds in te schatten hoeveel 60 meter is. Kan Tom niet zeggen, bij dat huis met die kabouter in de voortuin rechtstaf slaan.
Dagelijks heb ik ook in my castle te maken met ridders en roofridders. Waarom willen mannen met een BMW (vooral de goedkoopste leasebak 316), Audi en Golf mij voorbij om vervolgens al snijdende toch dezelfde kant op te moeten? Waarom mag ik er nooit voor bij invoegen? Waarom rijden ze zo dicht achter me? Dat heb ik trouwens inmiddels uitgevonden, ook zij weten de weg niet en willen meelezen op mijn Tom.  Of omdat ik nu weet, (dankzij Tom) dat, daar waar ik dacht vet hard te rijden, mijn metertje een afwijking van dik 10 km naar beneden heeft. Waar zou ik zijn zonder mijn Azzuri? Zingend in de file, (nou en, ik hou de ramen dicht), wenkbrauwen epilerend en vooral heel vies, rokend en neuspeuterend de wijde wereld in. Voor mijn verjaardag nog even vette velgen en een koffiebeker met houder en ik ga solliciteren in Friesland, lekker veel rijden.
Deze flauwe gehaktdag post is geschreven om weer even te relativeren en de humor weer terug te halen ook om de verzameling help helpdesk vragen even te laten groeien, Trouwens, het kan niet altijd azijn zijn.

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. Je vergeet de lifters die soms naast je zitten :-), die lijken soms ook 1 vast deel van het meubilair… Goed om te relativeren, humor maakt veel goed! De uitvreter is ook 1 mooi boekje….

  2. Nou, die vette velgen, die wens ik je snel, en ook die bekerhouder. Zeg, Karin, en moet je ook niet zo’n vaasje voor een plastieken roosje of margriet? En je autoknuffel, dat is toch dat blauwe ezeltje van Winnie The Pooh, ja, dat herken ik, van veel Intertoys en Bart Smits te doen met en voor mijn kleinzoontjes. Leuk, toch, dat ezeltje!

    Goeie reis en altijd veilig thuis!

    PS Woensdag IS mijn gehaktdag. Ik realiseer het me op dit eigenste moment pas. Je woensdagt nochtans al een tijdje … Hoe is het toch mogelijk dat ik hier keer op keer op iets gemeensschappelijks ontdek. Heerlijk, jouw woensdagcolumn. En de andere posts ook, teveel moois om op te noemen.

  3. Iets gemeenschappelijks ontdek – op iets g… s stoot. Jeetje, zijn hier weer zinsbouw-, spelling- en typfouten binnengeglipt. Ik wil veel te vlug zijn …

Reacties zijn gesloten.