Wikiwijs 3e testweek is ingegaan

logowikiwijs

De derde testweek voor Wikiwijs is ingegaan.  Ik heb keurig mijn enquêtes ingevuld en neem ook af en toe de tijd om er weer even in te duiken.
Ik test de functionaliteit en niet de inhoud, heb namelijk wel wat gezocht in de inhoud, maar daar kom ik als niet vakdocent niet tot mijn recht als tester, kan namelijk niet over de inhoud oordelen.
Allereerst: als er 300 mensen zich aanmelden om te testen en de 2e week komen maar 60 formulieren terug, wat gaat er dan niet goed?
1) tijdsdruk! een week is kort, zeker voor onderwijsmensen en zeker in deze tijd van het jaar.
2) de opdrachten die we krijgen zijn vaag, ga eens wat proberen met arrangeren, ontwikkelen en terugplaatsen.
Het is GEEN wiki, blijf dus wat moeite hebben met de gekozen naam of de vorm, ik kan er niet samenwerken, communiceren en vragen stellen. Zal wel weer te vroeg schelden…maar mis dat nu juist…wil ervaringen uitwisselen met mede testers.
De wekelijkse enquête biedt niet heel veel feedback ruimte en  het opmerkingen formulier in de wikiwijs zelf is een bugmelding die nogal uitgebreid is.
Dan maar zo….wordt vanzelf opgepikt door de RSS slurper ergens.
IK WIL GEEN 3 ACCOUNTS. In de testfase wordt er gebruik gemaakt van de arrangeertool van Kennisnet, de Contentketen..daar heb je een Entree account voor nodig. Daarnaast tijdelijk als (Engelstalige) ontwikkeltool: Connexions en ja weer een account aanmaken. Bij het uploaden van materiaal zou dat rechtstreeks in de wikiwijs moeten, helaas heb ik met mijn testaccount wikiwijstester geen toegang (klein foutje). Mijn probleem hiermee, maak het me nou niet zo moeilijk….zo krijg je de docenten niet over de streep straks. Het is technisch echt niet ingewikkeld (dat heet bij mijn weten een API) om een (schijnbare) single sign-on te maken.
Nog wat tips:
Heel veel links naar bronnen (veelal PDF, Video’s, Ruud de Moor spullen en links) echter deze openen allemaal in dezelfde pagina als de wikiwijs, zodat ik steeds terug moet. Externe bronnen graag in nieuw venster (persoonlijke mening).
Uitlogknop iets waar NU wat aan moet gebeuren: veel docenten werken vanwege de computer armoede op scholen in de Mediatheek of OLC…je kunt niet uitloggen uit de wikiwijs….en blijft daar ook als je de browser uitzet ingelogd. Het pop-up scherm dat bij verversen verschijnt onthoudt mijn inloggegevens…een keer niet opletten en iedereen logt in met die inlog.
Wat mij betreft PRIMA…hoe opener hoe beter, dus vooral leerlingen ook toegang geven, maar dan nog steeds een inlogknop dus ook een uitlogknop
Ik vind Gerard Dummer (whoeha..lekker geen Skoolmate om te testen) een schatje hoor, maar wat gaat er nu aan de rechterkant van die wiki komen, ik zit al 2 weken tegen zijn mooie foto aan te kijken, omdat ie in de schijnwerper staat. Maak een keuze….de inhoud, arrangeren, ontwikkelen, plaatsen…halen en brengen…dat moet daar gaan gebeuren..ik wil geen RSS feeds met nieuws, ik wil geen schijnwerpermensen, daar hebben we Leraar24 voor.
Maar ja…zoals ik al zei..ik werk niet IN het onderwijs maar wel graag samen en dit is dus ook mijn persoonlijke mening.