Wij zijn alweer terug.

Terwijl de out of office replies weer binnendruppelen, ben ik alweer een week aan werk.
We hebben heel bewust gekozen voor een vroege vakantie, enerzijds vanwege afspraken met collega’s, anderzijds vanwege de rustiger tijd en lagere temperatuur.
Voor diegenen die nog moeten misschien wel wat mooie plekjes..en anders gewoon mooie plaatjes.
Ons paradijsje de eerste week lag in Toscane, op een berg was ik #mayor van Casa Della Sole
Stilte, schoonheid, prachtig uitzicht…en nee geen bal aan met kinderen, niet luxe dineren in dichtstbijzijnde dorp. Maar wel..zelf de perziken uit de boom plukken en op een half uur rijden van Florence.
We hebben Florence ook 2 dagen bezocht. Tip: als je met de auto gaat…rij naar het station (die bordjes zijn al vroeg zichtbaar) vlakbij zijn parkeergarages die betaalbaar zijn.
Wat hebben we gezien? de Dom beklommen (472 treden, maar na de klim wel over Florence heen kijken, in de koepel zelf prachtige fresco’s). Het Palazzo degli Uffizi waar o.a. de geboorte van Venus van Botticelli te zien is, maar waar je wel handiger even de catalogus eerst bekijkt…anders is het wel veel kunst.
Siena is natuurlijk prachtig, wij waren getuige van de loting van de paarden voor de Palio
Twee wijken waren het volgens mij niet eens met het paard dat ze toegewezen kregen….want het draaide uit op een fikse vechtpartij.
Afijn, na de week schoonheid en mooi weer Toscane zijn we vertrokken om weer in het tentje te kruipen voor de tweede week. We zijn geland op camping Le Brec in Entrevaux (Haute Provence) . Ook dit is een aanrader juist met kinderen, want de Var stroomt langs de camping en je hebt 10% korting op de rivier activiteiten die starten vanaf de camping.
Een heerlijk helder meer om af te koelen, een grote nieuwe supermarkt op 5 minuten en het schattige historische dorp (ruim voorzien van cafe’s en restaurants) op 20 minuten lopen over een prachtig natuurpad.
Afijn…..heimwee naar mooi weer, lekker eten en lezen….lezen en lezen….
Dan hebben we altijd de foto’s nog: