Wie is er nu op het verkeerde been gezet?

Nu moest ik deze blogpost eerst eens in tekst editor schrijven. Een tijdje geleden maakte ik melding van een hoax en daarbij het gebruik van de naam Jos Ghijsen Op mijn oude weblog stond als eerste een grappige reactie van de zgn Jos Ghijsen zelf. Natuurlijk als je op de naam van Jos klikt zie je dat deze verwijst naar Mosredna.
Afijn dat ter inleiding. Deze week werd er op het “oude” weblog geageerd (heb het geanonimiseerd commentaar gekopieerd naar dit weblog anders blijf je bladeren).
De buitengewoon opsporingsambtenaar i/o wil in contact komen met Jos Ghijsen. Nu vind ik het niet echt van opsporingsvaardigheden getuigen als je niet op de naam van de reageerder klikt, dan had de buitengewoon ambtenaar i/o kunnen zien dat het een geintje was. Kwalijker vind ik het dat het e-mail adres van de afzender M. C. niet verwijst naar de politie (kan natuurlijk een duale opleiding zijn) maar naar een incassobureau.
Beste buitengewoon opsporingsambtaar i/o….lekker doorleren lijkt me of word ik nu ook gewoon weer in de maling genomen?
18184512

Noot na: had de reageerder een mail gestuurd met de link van deze blogpost. Ontving daarop een zeer intimiderende mail terug met verschillende waarschuwingen en mijn adres.

5 reacties

 1. Beste lezers,
  Ik heb aangeboden de mensen te helpen, met het voorkomen van dit soort situaties, welke te vaak voorkomen via o.a. Hyveberichten e.d.

  Veel mensen worden middels deze berichten opgelicht.
  Daarnaast zat ik vluchtig op de blog.

  Ik ben een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar in opleiding (BOA).

  Een BOA heeft helemaal niets te maken met werken of gekoppelt te zijn met de Politie.
  Mijn werk is gebasseerd op Onderzoeken van Digitale Criminaliteit.

  Daarnaast moet ik concluderen dan mevrouw Winters zich niet houdt aan de wet Bescherming Persoonsgegevens, welke een noodzaak zijn.

  Verder lijkt het zo dat mevrouw Winters mij als BOA niet serieus neemt, tot er een schrijven op de mat valt van Politie of Justitie.

  Ik heb namelijk mevrouw verboden enige gegevens over mij en geschreven mail op haar website te zetten, deze overtreedt mevrouw, waardoor ik direct aangifte gedaan heb.
  Daarnaast zal ik als Digitaal Onderzoeker (BOA) een schrijven sturen naar haar Hostingpartij.

  Vriendelijke groet,
  MC

 2. Beste MC,

  Het is mij in ieder geval wel duidelijk dat je in opleiding bent. Anders had deze trieste klucht nl niet plaatsgevonden. Iedere goede onderzoeker had op de “link” van Jos Ghijssen geklikt en was daarna tot de conclusie gekomen dat in ieder geval mevr Winters er niets mee te maken heeft. Als je nou echt iets wil doen tegen digitale criminaliteit ga dan lekker marktplaats etc afstruinen naar foute advertenties uit Nigeria, iPhone’s voor €200 maar laat eerzame burgers met rust. Oh en u mag gerust mijn emailadres hebben…

 3. Beste MC

  Het valt me op dat je voor een BOA i.o.opmerkelijk veel spelfouten maakt.
  Als ik je een tip mag geven: volg eens een basiscursus spelling, dat lijkt me in jouw beroep geen overbodige luxe, als je wilt dat mensen je serieus nemen.

 4. En zo krijgt een geintje een lang vervolg. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat je in het ootje wordt genomen, Karin.

  @ MC: als je mij nog zoekt (ik was namelijk die nep-josghijssen): doe dan eens een beetje meer je best met buitengewoon opsporen. Toe maar, je kunt het! En maak anders inderdaad eerst even die opleiding af.

 5. Sjonge jonge, zeg!

  In mei 2007 of misschien nog wel eerder heeft de een of andere eikel een hoax rondgestuurd (een hoax is een nep-virusmelding, afkomstig van iemand die te stom is om zelf een virus te schrijven).
  Deze zielepoot heeft de naam “Jos Ghijsen” als ‘afzender’ boven het ‘bericht’ gezet.

  Karin heeft op haar blog gereageerd op deze ‘geweldige prestatie’. Daarop zijn een paar geintjes binnengekomen, want geen zinnig mens neemt die onzin serieus.

  Nu is er weer een hoax. Ene ‘MC’, naar eigen bewering onze grote beschermer tegen digitale criminelen, dreigt met ernstige stappen. Waarom? Geen idee.

  Voor alle duidelijkheid: ‘MC’ moet wel een hele grote nek hebben, want hij kletst er stevig uit! Zoals ook door anderen opgemerkt, is zijn taalgebruik buitengewoon triest. Toevallig weet ik wél iets van zijn ‘vakgebied’. Voldoende om hier te stellen dat zijn verhaal van het begin tot het einde EEN GROTE HOOP BULLSHIT is.

  Mijn advies: verder negeren. Heeft-ie tijd om over zijn volgende hoax na te denken.

Reacties zijn gesloten.