Wie ben ik

Onafhankelijk en eigenwijs
…..een onderwijshart met oog voor onderwijs.

In het kort:

Netwerker, kennisdeler, verbinder, Social Media fanaat en grootgebruiker, Edublogger, LevenLangLeren, humor.
Drammer over mediawijsheid van leraren.
Weet en vindt iets van en over de inzet van ict in onderwijs,
Master of Education for Learning and Development (MEd).
Bekwaam is belangrijker dan bevoegd.

Wie ben ik en wat beweegt mij?
Sinds ik in 1999 als herintreder bij Gildevaart in Nieuwegein begon, heb ik een (MBO) Onderwijshart.
Van software ontwikkeling en -verkoop tot consultancy.
‘Been there, done that’

Omdat ik geloof in een levenlangleren heb ik in 2015 mijn master Leren en Innoveren behaald.
Toch geloof ik in bekwaam en niet in bevoegd. Papiertjes zeggen minder dan echte praktijkervaring.

Ik heb in de afgelopen 20 jaar verschrikkelijk veel (praktijk)ervaring in  alle lagen van het onderwijs opgedaan.
Daarom spreek ik de taal van zowel docenten als bestuurders. Ik kan onderwijs ontwikkelen en ook verzorgen. Ik heb 2 jaar les gegeven in het Hoger Beroepsonderwijs (jammergenoeg gooide de  wet Dba roet in het eten).
Poten in de klei of in een ivoren toren, mij maakt het niet uit…als ik maar kan bijdragen tot een duurzame verandering.

Juist omdat ik een aanpakker ben en altijd uitga van het lerend vermogen van mezelf en van anderen, krijg ik mensen in beweging. Soms doet dat pijn, niet alleen bij mij maar ook bij diegenen die ik in beweging wil brengen.
Trekken aan dode paarden is niet mijn hobby, maar ik ben er wel vreselijk goed in.

Sinds oktober 2014 ben ik onderwijsondernemer.
Daarover kun je meer lezen op mijn zakelijke website
Op mijn LinkedIn pagina heb ik  mijn werkzaamheden en ervaringen zakelijker beschreven.
(daar staan ook de aanbevelingen uit mijn netwerk.)

favourite2Mijn persoonlijke why:

‘Ik, Karin Winters wil een open, hartelijk en vriendelijk mens zijn, die openstaat voor nieuwe contacten, denkwijzen en ideeën. Ik wil mensen helpen door mijn kennis te delen als ik die heb of samen te werken aan de oplossing van een probleem. Omdat ik een netwerker ben kan ik mensen aan elkaar verbinden. Dit doe ik zonder te letten op rol, functie of titel. Humor en mijn sociale vaardigheden zijn de wapens die ik daarbij gebruik. Ik wil verzuring en cynisme voorkomen door uit te gaan van het positieve in mensen en de daarbij behorende systemen. Ik heb last van buitensluiten van mensen en groepen en kom daartegen regelmatig verbaal in opstand. Ik stel vaak kritische vragen en durf voor mijn mening uit te komen.
Dit doe ik als Karin Winters…ik ben wie ik ben.’

MijnMoment om een andere Karin Winters te zien.
Henk-Jan Winkeldermaat (Punkmedia) organiseert jaarlijks mijnmoment, daar heb ik de afgelopen vier jaar ook mijn (persoonlijke) momenten gedeeld.
2017
2016
2015
2014
2013

Soms stoot ik mijn neus als ik aan een boompje schud, maar daar geniet ik van.