Who needs 3G, Mobile Wi-fi dus

In eerste instantie vond ik dat de iPad een prive speeltje moest zijn, vooral vanwege het feit dat er geen 3G op zit, maakte dat ik dat ook aardig kon volhouden.
In mijn werk gebeurt het regelmatig dat ik tijdens een afspraak iets wil laten zien, maar de afspraak is dan in een bezemkast zonder open Wi-Fi, sterker nog zonder computer…of bij een school en daar kun je alleen internet op als je van zeer goede huize komt, de poorten zijn daar 4x dicht.
Nou heb ik daar nooit last van gehad, maar ja….waarom zou je fietsen als je kunt vliegen…je moet alleen de goedkoopste brandstof zoeken.
Omdat ik al ruim een jaar een abonnement bij Vodafone had met een dongeltje….zeer traag en duur (als je veel data heen en weert) ben ik daar als eerste gaan kijken naar een oplossing.

Vandaag ontving ik mijn (gratis) Mobile Wi-Fi modem (heet dat zo?).
Ter illustratie heb ik even een pen neergelegd naast de router (misschien heet het zo). Het ding is kleiner dan mijn telefoon dus.
Stappenplan: Simkaart erin, even de sleutels opschrijven, batterij erin, 3 uur opladen.
Aanzetten, netwerk zoeken, vanwege de Apple-straf moet je naar een website (IE windhoos schijnt automatisch te werken), pincode kaartje, WPA sleutel….en internetten maar.
Ik hikte op tegen al het gedoe, want weet dat e.e.a vaak niet lukt…maar man man….als een tierelier.
Ook zojuist aansluiting gemaakt met de Asus EE PC waar Ubuntu op staat.
Mooi snel internet…..ik ben benieuwd hoeveel data ik ga verbruiken en of de baas mee wil betalen 🙂
Schijnen 5 dingen tegelijk aan te kunnen hangen, dus als je me ziet en je zoekt een Wi-Fi hotspot…..

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.