Whizzie en de proefles

Kom dacht ik, laat ik de gratis proefles van Whizzie taal en rekenen even volgen, want om nu direct te betalen. Whizzie is een initiatief van Webteachers.bv. De proefles begint en de mijnheer van wiskunde laat mij midden in een rekensom 408 x25 vallen en begint zijn zin met: dus……Dat betekent dat ik te laat de klas in gestapt ben…dus. De uitwerking van de som staat links en rechts staat de meester te praten. Afijn door naar taal: samengestelde woorden. Een mevrouw (rechts) vertelt wat samengestelde woorden zijn en geeft als voorbeeld: fiets en stalling en bes en sap. Dat word bij samenstelling fietsenstalling en bessensap, want er staan meer fietsen in een stalling en zitten meer bessen in een pak sap. Bij bessensap (bes en sap) denk ik…he er is een s bijgekomen :-).
Mooie site, dat komt door de samenwerking met een webbouwer, maar of ik warm word van de inhoud en de lesmethode? Zouden echt alle lessen er zo uitzien, een mijnheer rechts of een mevrouw…en links de tekst/uitwerking? (aan de voorbij komende screenshots te zien wel).

Blogged with the Flock Browser

4 reacties

 1. E-learning op deze manier wordt tot een ‘teacher-on-screen’. En ik vind dat nét zo weinig toevoegen als eerder de ‘paper-on-screen’-versies van de eerste websites. Met ICT kan zoveel méér dan puur een substitutie van wat in de les gebeurt door een filmpje.

  Pierre Gorissen blogde een weekje terug over een soortgelijk programma eNotes.com
  (zie: http://www.gorissen.info/Pierre/item/2009/3/14/enotes-com-zo-wil-ik-ook-les-krijgen). Hij werd wél gegrepen door deze manier van presenteren/leren.

 2. @karin en Moniek.
  Ik heb de cursus spelling wel gekocht en dat is mij goed bevallen. Elk blok sluit je af met een testje zodat je zelf test of je wat geleerd hebt. Ik vind het cool en voor mij doet het wat ik zocht; bijspijkeren van mijn spelling.

 3. Ik heb niet gekeken op de site maar als je gelijk hebt dan is die site nu al meteen gediskwalificeerd.
  “…want er staan meer fietsen in een stalling en zitten meer bessen in een pak sap” dat is zo 2004.

  de nieuwe regel is:
  Een samenstelling krijgt een tussen-n wanneer:

  1. enkelvoud niet eindigt op stomme e: (1) uitsluitend meervoudsvorm(en) op -en of (2) meervoudsvormen op -en en -s
  2. enkelvoud eindigt op stomme e: (3) uitsluitend meervoudsvorm(en) op -en of (4) vrouwelijke nevenvorm

Reacties zijn gesloten.