Weer een nieuw speeltje, gadgetfreak?

Gisteren ontvangen: de Asus Eee PC, 900 zwart (helaas nog geen 20 GB in roze beschikbaar). Mijn kids noemen me dus nu een gadgetfreak en nerd, maar geilden dus lekker wel weg bij het lieve speeltje. Juist onderweg, op conferenties en bijeenkomsten buiten de deur is dit een prachtig apparaat. Past (in de bijgeleverde hoes) gewoon in mijn tas. Het allermooist vind ik (net als de Macbook trouwens), aanzetten en aan de slag. Alle software die je nodig hebt staat er al op. (bewust gekozen voor de Linux versie om dat ook eens te bekijken). Had verwacht dat het wennen zou zijn aan weer een ander besturingssysteem maar dat is dus veel minder dan bij de Macbook. Ga geen vergelijkingen maken met de andere apparaten die hier al in huis zijn, dat is appelen met peren vergelijken. Wel probeer ik af en toe iets te melden over de vragen en probleempjes die ik vast ga krijgen. (bijvoorbeeld nu al: hoe download en installeer je aanvullende software).
Maar gezien de mij bekende bloggers, Willem Karssenberg, Annet Smith en Wilfred Rubens die mij ruimschoots voorgingen in de aanschaf, zal die vraag al snel beantwoord worden.
AANVULLING: Ook Pierre Gorissen is sinds deze week de eigenaar van een 901 en doet daar uitgebreid verslag van

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

 1. De beste tip die ik je kan geven is om naar deze wiki te gaan: http://wiki.eeeuser.com/
  Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om van absolute beginner super Linux expert te worden!
  Ik heb er heel veel aan gehad toen ik mijn Asus nog onder Xandros draaide. Maar op die plek vond ik ook de nodige info om te migreren naar XP. Uiteindelijk de belangrijkste reden daarvoor was toch wel het feit dat ik de ingebouwde webcam niet kon gebruiken met Youtube, Ustream of DailyMotion. Ik vond het heel leuk en leerzaam om dingen onder Linux uit te proberen en de geleverde schil en software ziet er geweldig uit. Toch zal ik niet meer teruggaan omdat ik het uiteindelijk heerlijk vertrouwd vind werken onder XP. Uitdaging daarbij is om onder de 4 Gb grens te blijven, maar daar heb jij met je 20 GB geen last van!
  Waarom heb je de 901 eigenlijk niet gekocht?

 2. @Willem, dank je voor de link. geen 901? prijs maar vooral levertijd, wil iets hebben en dan NU. BOL aanbieding dus maar voor 21.00 uur besteld en morgen in huis

 3. Veel plezier en geluk met je Asus! Elke dag vind ik er in de reclamefolders in mijn brievenbus. Overal zie ik ze staan. Wie heeft er nog geen, begin ik me af te vragen? En nu jij ook al: je blogt er zo lustig over op los, dat mijn hart al begint te popelen.

 4. Ha, ha. Ik heb me ook in ‘Willem’s wiki’ verdiept (in elk geval een beetje). Maar ben onder Linux nog niet echt achter het antwoord gekomen.

 5. Heb zelf een witte 901 WIN XP. Wit bevalt mij prima, zeker het toetsebord in het donker.

Reacties zijn gesloten.