Weer een bezuiniging doorgevoerd

Ik kom uit een ondernemers nest, mijn ouders hadden een wasserij…..eeuwen geleden.
Vanzelfsprekend (toen) stemden zij op de VVD, want dat was de partij die voor hen op kwam. Zelfs toen we daar forse discussies over kregen-  zo rond mijn 16e – bleven ze (zonder verkiezingsprogramma’s te lezen) op de VVD stemmen. Ze gruwden van die ‘rooie rakkers’. Mijn moeder had wel een oogje op Marcus Bakker trouwens,  maar op hem stemmen, zou ze nooit gedaan hebben.

Toen ik voor het eerst naar de stembus mocht,  nam ik me voor om het anders te doen. Inlezen, voors- en tegens afwegen, socialer, groener, tegen van alles en nog wat of juist voor van alles en nog wat. Op school werden er ook goede en open gesprekken gevoerd over de politiek en de democratie. Overwegend links was wel de richting waar mijn vrienden en vriendinnen op stemden. Een aantal van hen was politiek actief, plakten zich het rambam en flyerden als het nodig was.

Ik koos toen voor D66 en met heel af en toe een afslag naar wat meer links of naar een gemeentelijke partij, ben ik op hen blijven stemmen. In mijn kiesgerechtigde leven heb ik slechts 1 keer een verkiezing gemist (gewoon vergeten iemand te machtigen want ik was in het buitenland).

Toen het forum in 2019 zo verschrikkelijk veel zetels won in de provinciale staten verkiezingen, heb ik besloten lid te worden van D66. Ik had een soort gevoel van ergens bij te willen horen.

Na de val van het kabinet vorig jaar en de nieuwe verkiezingen heb ik even de kat uit de partijboom gekeken. Maar vandaag besloot ik toch dat ik de 120 euro lidmaatschapsgeld wel anders kan gebruiken. Echt veel geloof in ‘het nieuwe elan’ heb ik niet. Met alle besluiten die genomen zijn (en waarschijnlijk ook nog genomen gaan worden) val ik (economisch) buiten de boot en daarom voel ik me geen clublid meer. Ik heb weinig geloof meer in de politiek en denk ook niet dat ‘het’ allemaal wel goed komt.
Wat ik echt vind tegenvallen is het doorschuiven van de hete ‘voltooid leven’ aardappel.

4 reacties

  1. Ja, tav dat laatste zou Els Borst zich omdraaien in haar graf! Echt zo ongelooflijk slecht en gênant.

  2. Yes. Herkenbaar. Precies ook daarom (en om de ongelooflijk slecht uit te leggen draai van Kees Verhoeven toen rondom de sleepwet, en vervolgens de slappe hap rond onderwijs/staking was voor mij de maat ook vol.

    Ik was erg fan van Boris vd Ham, maar ja…

  3. Tja. Je weet waar ik lid van ben (al sinds de oprichting). Mijn cluppie hanteert als richtlijn een contributie die gerelateerd is aan wat je verdient!

  4. Dat kan bij D66 ook….maar ik weiger mijn gegevens over inkomen bij een politieke partij in te leveren. Het is ook niet zozeer het geld als wel het feit dat ik me niet echt vertegenwoordigd voel. Kan natuurlijk nooit 100% maar minder dan 50% is me te weinig om lid te blijven

Reacties zijn gesloten.