Week van het nieuwe werken

Wij werken al nieuw bij Paragin. Met mensen vanuit heel Nederland (Enschede, Nieuwendijk en De Meern) is het handiger om slim te communiceren, dus we Yammeren wat af (alhoewel). Veel kennisuitwisseling vind plaats in de wiki, we gebruiken met klanten regelmatig een forum en ga zo maar door.
Ikzelf maak ook liever geen afspraken om 9 uur in Groningen of Den Haag, waarom in de file staan. Ook start ik bij drukte op de weg of drukte in mijn schema gewoon thuis.
Thuis werk ik trouwens (voor meelezende criticasters) veel meer, harder en langer. Heb een prachtig kantoor en snel internet, was toch alleen al mobiel bereikbaar dus wat wil je nog meer.
Natuurlijk is het in onderwijs bijna ondenkbaar om na de spits te beginnen…alhoewel….in het kader van het puberbrein zouden scholen best om 10 uur kunnen beginnen, zijn leerlingen veel meer wakker en te laat komen komt minder voor.
Lees eens een boek over het nieuwe werken, mijn bijna buurman Bas van de Haterd heeft er een prima boek over geschreven, is met name een aanrader voor facilitair managers…inrichten van werkplekken vergt bij het nieuwe werken ook enig nadenkwerk…en niet alleen flauwe bezuinigingen.
Ik ben morgen dus thuis aan het werk, zeker gezien de poster (er staat bij dat het een vooroordeel is hoor).

Eén reactie

  1. Ik ben toevallig op deze post beland. Maar deze website staat nu bij mijn bookmarks. Zo zie je maar weer eens dat lang googlen zich altijd uitbetaald…

Reacties zijn gesloten.