Websites bouwen en wel of niet hosting voor beginners.

bouwen.jpg
Al jaren ben ik
een webknutselaar (oei de kerstwens staat er nog) en gebruik daar Dreamweaver voor, ook een beetje lenen van scripts op internet en soms een template verbouwen. Eenmaal opgeleverd krijgen de eigenaars Contribute en houden ze alles zelf bij. Een kind kan de was doen.
Alles eerlijk en netjes, alhoewel soms even een broncode bekijken van een goeie site. De Javascript bijbel heb ik na een driedaagse cursus alleen voor de belangrijkheid op mijn werk staan, raken de mannen van systeembeheer lekker van onder de indruk. ASP en PHP lezen maar niet schrijven.

De websites heb ik allemaal vanaf het begin bij AS Hosting gezet (NOOIT problemen) (ps.ik krijg geen geld voor het melden van hun naam)

Gek genoeg krijg ik de afgelopen dagen steeds vragen over hoe en met welk programma je snel en makkelijk een website kunt bouwen. Ga daar maar eens naar op zoek. Enkele voorbeelden  leken me wel aardig: Combell, Bouwjesite, Ook Kennisnet heeft een website bouwer (keurslijf?)
Nee, geen Frontpage tips alsjeblieft!
Vast heel veel mensen die andere tips hebben? Met name media opleidingen en ICT academies moeten toch ook de beroepsproducten van hun leerlingen ergens kwijt, hoe doen jullie dat?