We zijn weer terug

vakantie-vol.gif

De foto’s zijn besteld en online gezet. De reis zit er weer op dus.  Onzin om een heel verslag van de vakantie te maken maar wel een paar tips en gekkigheidjes.
Onze eerste camping in Jarasses is een aanrader voor rustzoekers maar ook leuk voor de kids. Omdat het ’s nachts nogal afkoelt krijg je van de eigenaar een wasmachinetrommel waarin je je eigen gesprokkelde hout kunt branden. Deze camping is zo stil dat je de molshopen kunt zien groeien. Omdat de rust er inzat ook op de tweede camping in St. Dizier Leyrenne maar 3 plaatsen bezet en een fantastisch uitzicht op een meertje, waarin ineens niet meer gezwommen mocht worden..zeker weer een kerncentralefoutje
Nadeel van deze campings is wel dat je ver van de bewoonde wereld zit en dus een terrasje pakken er niet in zit. Op naar Chatillon sur Indre waar we tenminste op 5 minuten van de stad (nou ja, stad) zaten.  Fransen zijn vreemde mensen, die gaan op vakantie als wij ook op vakantie gaan, dat hield wel in dat heel veel restaurants en cafeetjes dicht waren. Ergste was dat in Bailleul, het Franse Vlaanderen. 1 hotel en 1 restaurant open en natuurlijk de Friterie. Vandaar naar de camping op de Mont Noir (oftewel de Zwarte Berg). In dit gebied ben je constant grensoverschrijdend bezig tussen Frankrijk en België. De Mont Noir is op zondag net Valkenburg, files en volle parkeerplaatsen omdat de tabak, drank en snoep in België goedkoper is dan in Frankrijk. Volksstammen gaan sigaretten kopen….echt heel gek om te zien. Trouwens ga er maar niet eten…vreselijk.
Wel een biertje halen in de St.Sixtus abdij want dat kan bijna alleen daar gedronken worden. In Yper ook in de stromende regen de dagelijkse last post om 8 uur meegemaakt, heel apart.
Afijn, goede vakantie gehad en maar weer eens online de feeds volgen en Twitteren, nog wel rustig overal.

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

Reacties zijn gesloten.