Watje

Over het weer ga ik het mooi niet hebben, vandaag al twee keer een nat pak. Het hele huis ruikt naar natte hond en het wil niet licht worden. Ik haat januari en zeker als het zo’n slappe hap winter is.
Ik WIL Snowfies maken en sneeuwballen gooien. Oh en over een zachte dood ga ik het al helemaal niet hebben natuurlijk.

Zacht (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord): 1) niet hard; = week, 2) bijna niet merkbaar: iem. zacht aanstoten, 3) niet luid, bijna onverstaanbaar: zacht spreken, 4) niet ruw: een zachte hand, 5) met weinig kalk: zacht water, 6) aangenaam: een zachte winter niet koud, 7. (van de dood) niet pijnlijk, 8) niet snel: zacht rijden, 9) niet grof of bars; = goedig: een zacht karakter, 10) geleidelijk, zonder sprongen: een zachte landing

Zachter voor mezelf zijn, daar ga ik eens over blogbreien.
De afgelopen weken merk ik dat ik niet lekker in mijn vel zit. De onrust voor verhuisregelen, de adhoc klusserij qua werk, het grijze weer, mijn draai niet kunnen vinden en weinig zin hebben in dingen.

Routines
De afgelopen jaren heb ik een zeer strak ritme opgebouwd en ik hanteer een redelijk streng regime qua regelmaat. Bijna alles gaat op een vaste tijd en ik werk volgens een planmatige routine.
Dat is eigenlijk al heel lang zo. Huishouden op zaterdag (soms op vrijdag), maar ook dat in een bijna dwangmatig keurslijf. Bed verschonen, stofzuigen, planten water geven, wc en badkamer poetsen, wassen, strijken en dweilen.
Als alles klaar is, is het goed en ben ik tevreden….maar eigenlijk is het onzin.
Ik woon alleen, bezoek is een zeldzaamheid en vuil wordt het allemaal niet. Zeker nu de verhuizing in de stijgers staat zou ik ook gewoon dingen niet kunnen doen. Ik stond zaterdag de binnen ramen te soppen terwijl er over twee maanden gehakt en gebroken gaat worden.

Die routine is er ruim twee jaar geleden ingeslopen omdat mijn leven op z’n kop stond en ik gewoon niet wist hoe ik verder moest. Alle dagen waren grauw en donker, niks was leuk.
Om afleiding te hebben begon ik dus, op momenten dat ik echt diep sipte, de rommelen.
Opruimen, poetsen, weggooien en herplaatsen. Zolang ik maar in beweging was, was het goed en hoefde ik niet na te denken.

Lanterfantgemis
Van oorsprong kan ik ongelofelijk goed niksen en lanterfanten.  Hele dagen op de bank (of in bed) liggen en lezen tot ik erbij neerviel. Dingen maken, koken, knutselen en bouwen.
Niks is daarvan over….want ik moet teveel van mezelf.

Zachter voor mezelf zijn, zou dus best handig zijn (misschien wel noodzakelijk)
Maar ja…..hoe doe je dat?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint (momenteel) @ireenBertholee een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen

Eén reactie

  1. Oh wat moeilijk dat je nu zo in dat keurslijf zit!

    Op zich heb ik er bewondering voor, dat je zo strak in een planning kunt leven, maar je moet je er natuurlijk wel happy bij voelen.

Reacties zijn gesloten.