Wat wonen we toch in een gek land #tgif

Ergernis op de vierkante postzegel, dat hadden we vanavond. Niks ernstigs en niet petitiewaardig. Tijdens een etentje in een restaurant…twee stellen, twee kinderen…..puinhopen op de grond om de kinderen stil te houden…en twee ouders die eigenlijk helemaal geen gezellig avondje uit hadden. Ik ben niet tegen kinderen in de horeca….maar vraag me telkens af wie ze er nu een plezier mee doen. Rond tien uur nog aan de derde gang moeten beginnen. Die kinderen hadden lekker in hun bedje moeten liggen.
Zij hebben tenminste nog een bed, want bij thuiskomst ontplofte Twitter vanwege de verontwaardiging omtrent twee jongeren, Glaucio en Marcia, die moeten  vertrekken uit ons land. Zonder pardon…geloof ik. De discussies die voorbij komen krijgen soms onfrisse (racistische) trekjes. Twee Jongeren die met of zonder hun ouders jaren geleden naar Nederland kwamen en zich inmiddels niets meer kunnen voorstellen bij een leven in hun geboorteland. Opgepakt en uitgezet. Ik denk dan…als boeven behandeld, terwijl de procedures dat blijkbaar mogelijk maken. Nee, ik ga niet gemakszuchtig een petitie online tekenen, want ik ken de regels niet en weet ook niet waarom die uitzetting nu plaats vindt.
Vervolgens lees ik dat een werkgroep van de VN zich gebogen heeft over onze Zwarte Pieten discussie. Met als uitkomst het advies dat we de zwarte kantjes eraf moeten halen. De VN die ons op de vingers tikt vanwege een figuur die een rol speelt tijdens een kinderfeest. De VN die daar tijd en geld aan uitgeeft en de Nederlandse regering die op dezelfde dag 2 jongeren met een prachtige kleur het land uit kiepert.
Ik vind dat we in Nederland de verkeerde kant aan het opkantelen zijn als het gaan over verdraagzaamheid, mededogen en gastvrijheid….en dat voelt helemaal niet goed.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.