Wat nou Web 2.0, kennen jullie ICQ nog?

Bij het uploaden van mijn “under construction” index pagina van mijn eigen site ging er even iets mis. Ik gebruik een gratis FTP tooltje om dat te doen en hoorde ineens oh oh (geluidje dus). Waar kende ik dat geluidje nou van? Ineens schoot me ICQ door het hoofd, dat was mijn allereerste programmaatje om te kletsen en te netwerken met onbekenden en natuurlijk bekenden. Zo rond het einde van de vorige eeuw (yeah klinkt cool) zat ik avonden te tikken, verjaardagskaartjes te sturen en te zoeken naar nieuwe vriendjes. Social Software ten top en heel vroeg. Gebruiken mensen ICQ nog? Heb even in de story van ICQ gekeken, opgericht in juni 1996 als Mirabilis en in 1998 overgenomen door AOL. Zit te dubben of ik er weer eens een keer naar zal kijken, maar ja hoe onderhoud je al die contacten? Zag trouwens dat er ook een ICQ to Go versie is.

5 reacties

 1. Ja, Karin, nu maak je iets los!

  In 1997 werkte ik bij SPC Training en toen gebruikte we ICQ met de trainers. De trainers zaten elke dag op de weg en zagen elkaar dus weinig. Met ICQ werd het eenvoudig om ‘s avonds even contact met elkaar te zoeken.

  We zagen duidelijk dat nieuwe mensen die verbonden waren met ICQ veel sneller ingewerkt waren en sneller een goed contact hadden met collega’s.

  ICQ was veel beter dan de eerste versies van MSN. Meer mogelijkheden, eenvoudige bediening en je kon ook nog een eigen ICQ server installeren. Dit hebben we wel eens gedaan om een e-learning omgeving in te richten.

  Tja….leuk om nog eens aan de vrolijke bloemenapp te denken. 😉

  Hartelijke groeten, Marcel

 2. Gaaaaaaf!

  Ik ben meteen op zoek gegaan naar mijn ICQ nummer en ik vond ‘m terug in een eNotitie (5 augustus 1998)

  ICQ# = 16730421

  ‘t Account doet ‘t nog 🙂

Reacties zijn gesloten.