Wanneer leer je nou eens NEE te zeggen? #OWD12

Wanneer leer je nu eens nee te zeggen, fluisterde ik mezelf in, nadat ik JA gezegd had op de vraag om gedurende 2 dagen te Bloggen over de onderwijsdagen.
Waarom ik ja zei:
Ik ontmoet graag mensen die hart voor onderwijs hebben en daarvan zijn er genoeg bij de onderwijsdagen.
Omdat ik declarabel moet zijn, kan ik niet overal meer bij zijn en greep ik deze kans meer als excuus om weer eens bij te praten en om te zien wat er werkelijk in onderwijs speelt.
Laatste reden, ik vind bloggen leuk en schrijf graag over wat ik zie en meemaak, delen met hen die er niet bij zijn.
Waarom ik nee had moeten zeggen:
Je kunt niet echt vrij bloggen over alles, per slot van rekening investeert de organisatie in jou als (onafhankelijke)  verslaggever en hebben presentatoren al een screening doorstaan.
Wanneer stoppen we eens met het standaard riedeltje: Keynote en rondje presentaties (noem het geen workshop want als er gewerkt moet worden gebeurt er dit).
Als commercieel heb ik altijd wat moeite met de ondergeschikte rol van leveranciers, die in een kringetje opgesteld staan maar niet echt veel aandacht krijgen.

De onderwijsdagen waren dit jaar voor het eerst in Rotterdam, nou niet echt de meest centrale plaats en zeker niet als je komt treinen. Parkeren in de buurt is schrikbarend duur, in Utrecht 12,50 per dag…in Rotterdam 30 euro!! Nee, de tip om dan (voor een deel) met OV te komen gaat niet op, seinstoringen en een afspraak later op de dagen maakten met de auto gaan noodzakelijk.
Het waren dit keer 3 dagen en ik maakte me ernstig zorgen over de derde dag, volledig gericht op de doelgroep VO, PO, MBO. Dat viel achteraf reuze mee, alhoewel het reünie gehalte torenhoog was.
Kritsiche noot:  een groot deel van de presentaties op de derde dag kwam van Kennisnet , terwijl er best mooie presentatie voorstellen waren vanuit onderwijs …dat had ook meer  betalende mensen getrokken. Kennisdeling voor scholen door scholen.

Wat mij erg tegenviel, de strikte scheiding tussen de 2 organiserende partijen SURF en Kennisnet.
Zelfs de mails aan de uitgenodigde Bloggers ging over 2 lijnen.
Op de site van Kennisnet wordt door de mensen van Kennisnet zelf verslag gedaan van een aantal sessies, ik kon de link naar de Onderwijsdagen weblog niet vinden (ik heb ook niet heel hard gezocht). Het is echter wel leuk om te geval te linken naar vergelijkbare verslagen?
Eigenlijk had de organisatie mij (terecht) op mijn vingers moeten tikken vanwege de door mij gehackte sessie.  Alhoewel, de zaalgastvrouwen/mannen niet goed geïnformeerd waren, anders was de deur dicht geweest en hadden mensen er niet gaan zitten.

Kortom….wanneer leer je nu eens NEE te zeggen….daar heb ik bij het bedankje trouwens geen kans toe gekregen…want dat  is er (nog) niet.