Wachten vise versa, klikken op F5

Vandaag mocht ik voor het eerst als “echte docent” de resultaten van kennisclips gemaakt door studenten, inkloppen in Osiris. Van ca. 250 studenten klopte ik de cijfers tussen een 6,4 en een 10 in. Morgen ga ik nog een nette check doen of ik niemand vergeten ben, maar 99% is beoordeeld. Natuurlijk wisten de studenten direct na hun presentatie dat ze een voldoende hadden, zeker een 10 werd gevierd.
In no-time rolden vanmorgen de mails binnen…ze zaten dus eigenlijk op F5 te klikken of de beoordeling al definitief was en hadden wat vragen of opmerkingen.

De 2e jaars deeltijdstudenten zijn volgende week aan de beurt, daar moet ik ca. 15 websites beoordelen. Ingeleverd – want ik zei inleveren- en je hebt een voldoende. Die mannen en vrouwen wachten op feedback. Ik wil graag delen in de trots die zij voelden na de klik INLEVEREN. Maar ook zij wachten en gaan natuurlijk op 24 april F5 klikken.

Ondertussen zit ik zelf als student van de Master Leren en Innoveren al een paar dagen op F5 te klikken…want waar blijft mijn beoordeling van de laatste paper?
Ik heb als student deze paper een guerrilla onderzoek gedaan, ruim 4000 woorden geschreven, ben vast weer eens tig keer over APA gestruikeld, heb een theoretisch kader uitgemolken. We hebben samen gelezen, gepraat, geworsteld en geleerd.
Rekensom: inleveren op 13 maart, binnen 5 dagen een bericht of de paper voldoet om te beoordelen en dan nog eens 15 dagen wachten…..

Deze paper is voor mij en mijn medestudenten de laatste paper voor de grote enge afsluiter…dat finale onderzoek…de thesis en het bijbehorende portfolio.
Voor veel van mijn studiegenoten is 2 juni de deadline van inleveren van al die zaken om dan de go voor afstuderen op 2 juli te krijgen. Voor mij geldt dat ik het wijselijk over de vakantie heen trek en vertraag…ik ga in september en liefst op 16 oktober afstuderen.
Maar, stel…..dat die laatste paper nou onvoldoende is….hoe gaan mijn medestudenten dat dan realiseren? Hoe ga ik dat….volop in de interview fase en schrijven van theoretisch kader dan realiseren?

Stel…stel..dat de paper onvoldoende is…dat moet ik herkansen in?????? en afstuderen in?????

De studeerbaarheid staat ter discussie, maar wat mij betreft ook de uiterste rekbaarheid van het vrijgeven van de beoordeling. Alles wat eerder kan is toch meegenomen? Behaald of niet behaald volstaat, de feedback volgt later….dat kan toch ook?

Ik bekeek als docent grofweg 250 presentaties, beoordeelde deze en gaf resultaten ruim voor de uiterste datum terug. Dat doe ik ook met de 15 deeltijdstudenten.

Waarom zit ik hier als student dan de hele tijd op F5 te klikken en maak ik me al een paar dagen boos over de oplopende spanning die bijna niet te harden is?

9 uur morgenochtend is het F5 voor gevorderden, maar niet heel erg lekker om nu mee te gaan slapen.
NB: 23.15 uur …..helaas niet behaald….scheelt F5 maar weer bult werk…

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.