Waardebepaling voor- en achteraf, eens iets nieuws proberen

Sinds begin dit jaar probeer ik mijn vrijdagen vrij te houden om ‘ont-Moeten maar Mogen’ momenten te realiseren.  Ik merk doordat ik veel alleen werk en thuis werk, dat ik soms behoefte heb aan keukentafel gesprekken. Online is maar online.

Keukentafelgesprekken

Op verschillende momenten en op verschillende plaatsen wil ik gewoon lekker gaan praten met de benen op tafel. Ik hoop dat we elkaar op die momenten inspireren en over verschillende onderwerpen met elkaar kunnen uitwisselen. In eerste instantie doe ik dat bij mijn aan mijn keukentafel. Eens zien wat ervan komt.

Lijkt het je wat???

Kennissessies.
Bij deze sessies wil ik je graag helpen en mijn ervaring/kennis en expertise delen.
Dus…
Op 11 maart vanaf 14.00 uur heb ik 4 plaatsen aan mijn keukentafel vrij om aan de slag te gaan met weblogvragen en het maken/bijhouden van een weblog.
Ik doe dat vanuit het principe ‘waardebepaling achteraf’. Je sluit aan en je bepaalt zelf achteraf wat het je waard was.
Koffie, thee, koek en een wijntje als #vrimibo zijn voor mijn rekening.

Waardebepaling vooraf
Soms krijg ik vragen van mensen of organisaties om eens mee te kijken met een product of een dienst. Vaak zijn ze op zoek naar suggesties op welke manier ze de onderwijsmarkt kunnen benaderen. Het liefst zouden zij dan een aantal namen horen van mensen uit mijn netwerk die wel tot de “beslissers” behoren. Of ik mag er over schrijven, want dat is blijkbaar goed voor mijn exposure.

Dat doe ik niet meer op die manier.
Het afgelopen jaar heeft mij dat NIETS opgeleverd. Het heeft mij alleen maar gekost (reiskosten, reistijd, praattijd, leestijd, testtijd, mailtijd).
Wanneer we over sociaal kapitaal praten zou het zo moeten zijn dat er een soort ruilhandel ontstaat, van diensten en het “gunnen” over en weer. Jammer genoeg heb ik denk ik nog niet aan de juiste knoppen gedraaid want (een enkele uitzondering daargelaten) was het eenrichtingsverkeer.

Wanneer ik word gevraagd om mee te kijken, denken of ergens iets van mag vinden, wil ik wel eens zien of waardebepaling vooraf werkt.
Eerst dacht ik dat ik zoiets als betaal per minuut net als die Russische café ’s wel leuk zou zijn, maar dan ligt het proces weer bij mij…en moet ik me weer verantwoorden.

Wat is het je waard om koffie met mij te drinken of te lunchen.
Wat krijg ik ervoor terug, behalve een visitekaartje en een hand?

Vanzelfsprekend mag iedereen mij bellen of mailen voor een mooie opdracht of uitdaging!

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig of zoiets gaat werken of is het luchtfietsen?
En het is gewoon leuk om zulke dingen eens uit te proberen.

Interesse? Vul dan het formulier in

2 reacties

Reacties zijn gesloten.