Vuurdoop, eerste optreden voor het Cyberouders project

Vanavond was ik in De Bilt bij Patioschool de Kleine Prins om mijn vuurdoop te krijgen voor het Cyberouders project. Jeetje, in 2 dagen tijd een 2e basisschool dus. Na een bijeenkomst vorige week bij VOO (vereniging openbaar onderwijs) waar de presentatoren de dozen, om een ouderavond Veilig internet thuis en op school, te verzorgen meekregen, vanavond de eerste ouderavond verzorgd. Leuk! Echt heel leuk!
Eerst even mijn motivatie om dit te gaan doen: kennisdelen en de afspraak met mezelf om naast mijn eigen fulltime baan iets “maatschappelijks” te doen.
Ten tweede: op basisscholen wordt de basis voor mediawijsheid van kinderen van nu gelegd en ik vind dat belangrijk.
De VOO heeft gezorgd voor de inhoud van de avond (een presentatie en de materialen) en ik ben er mee de school in gegaan.
Er waren ca. 25 ouders en de avond vloog voorbij. Waar we het over gehad hebben? Wachtwoorden, Cyberpesten, Netiquette, Gamen, verantwoordelijkheden van ouders en school, SMS taal en nog veel meer. (oh ja #durftevragen…wat betekent de afkorting ACN in sms/msn taal?)
Tijdens de pauze schandalig reclame gemaakt voor de Skoolmate en alles wat er standaard meegeleverd wordt.
Tip aan lezende ouders, organiseer een avond over mediawijsheid op school (niet perse Cyberouders maar dat is wel de goedkoopste :-))
Weet je wat voor mij het cadeautje was……..de ingevulde evaluatie formulieren……mag wel zeggen na teruglezen dat het gemiddelde een 4 (=goed) was, op naar de volgende avond, waar ik in elk geval ook de meest ingevulde tip: praktische tips en trucs ga meenemen en iets meer ga doen met gamen.

2 reacties

  1. Hallo Karin,
    Gisteravond was je bij ons op de Kameleon om een ouderavond te verzorgen over Cyberouders. Als ICT-coördinator vond ik het vanzelfsprekend om hier ook bij aanwezig te zijn. De avond vloog om en er werd veel gediscussieerd door de aanwezige ouders en leerkrachten. Helaas was de opkomst niet erg groot. Vandaag ben ik eerst maar eens even gaan kijken op je blog. Ik ga je zeker volgen in de toekomst.
    Groet,

  2. Hallo Karin,
    Gisteravond was je bij ons op de Kameleon om een ouderavond te verzorgen over Cyberouders. Als ICT-coördinator vond ik het vanzelfsprekend om hier ook bij aanwezig te zijn. De avond vloog om en er werd veel gediscussieerd door de aanwezige ouders en leerkrachten. Helaas was de opkomst niet erg groot. Vandaag ben ik eerst maar eens even gaan kijken op je blog. Leuk om te lezen. Ik ga je zeker volgen in de toekomst.
    Groet,

Reacties zijn gesloten.