Vreemd maar de moeite van overdenken waard

In het museumtijdschrijft van juni gaat de column Museum en Internet door Erik van Tuijn over leven na de dood. Ik weet het een wat zwaar onderwerp op deze zonnige zondagochtend maar toch. Denk je er wel eens over na wat er met al je online profielen gebeurt als je komt te overlijden? Op de meeste profielsites probeer je een mooie foto van jezelf neer te zetten (lekker blij) en staat er van alles over jezelf in het nu en gisteren. Wat gebeurt er met mijn Hyves, Twitter, Facebook, Blip.fm en ga zo maar door account na mijn dood.
Als onderdeel van het project Ik R.I.P kun je bij Mediamatic een R.I.P profiel maken waarn je kunt aangeven wat er moet gebeuren na je overlijden. Deze dienst heeft nog geen koppeling naar de grotere online sociale netwerken maar dat is in de maak. Ook is er een MyDeath space site (persoonlijk vind ik wat luguber van opmaak).
Afijn genoeg voor vandaag over iets waar niemand liever bij stil wil staan, maar wil je je nabestaanden er later niet mee lastig vallen is het misschien handig om het toch eens te doen op een regenachtige zondag.

ikrip