Video’s met of zonder vertaling

main_logo_round1.png
Regelmatig mopper ik op allerlei mooie video’s die we in ons MBO zouden kunnen gebruiken maar die in een andere taal dan het Nederlands zijn. Met name technische kreten in het Duits of Engels zijn voor veel leerlingen (en docenten) niet te begrijpen in een vreemde taal. Op de website
dotsub.com vond ik de leuke uitleg video’s van bijvoorbeeld: wat is een weblog, wat is RSS en wat is Twitter. Je kunt in de video’s een ondertiteling in jouw taal meegeven (als deze beschikbaar is) Pierre Gorissen heeft er verschillende Posts aan gewijd en ook veel video’s vertaald.
Toen ik ineens bedacht het ook wel eens te willen proberen blokte (zoals gewoonlijk) mijn werknotebook het onbekende ActiveX besturingselement. Moet dus een trap omhoog om dat te testen, andere keer beter.

Voor vele die hards is dit oud nieuws natuurlijk en verwacht ook dat er tips komen waar er nog meer vertaalde of te vertalen video’s te vinden zijn.

Deze vertaalde video (op de site kun je ondertitels in verschillende talen aangeven ) gaat over RSS feeds. (kijk voor de boekenlegger RSS hier)