Van hand naar hond…..het scheelt maar 1 letter..

Er zijn wel erg veel spreekwoorden en gezegdes waar een hond in voorkomt.
Als je dan gaat zoeken naar dingen die je nog niet kent, wordt het een soort knippen en plakken.

Ik moet er nog even in komen en ik moet zeggen het was vandaag zulk hondenweer, dat ik ook de tijd niet mee heb. Ruim 2 uur ben ik onderweg geweest van Rotterdam naar Gorinchem en dat allemaal omdat er een paar automobilisten zich als een hond gedroegen. Wanneer je dan onderweg laat merken dat je dat gedrag niet zo geslaagd vindt, krijg je reacties…dat wil je niet weten….de honden lusten er geen brood van. Maar ik denk altijd maar…blaffende honden bijten niet.
Door al dat gedoe onderweg, was ik natuurlijk te laat thuis en vond de hond in de pot.
Ach, komt men over de hond, dan komt men ook wel over de staart.
Ik neem dus een wijntje en hoop maar dat ik er niet zo ziek als een hond van wordt.
Want dan heb ik een haar van de hond nodig (en dit laatste gezegde kende ik nog niet ) ….kijk hier voor de uitleg, want anders wordt het toch nog knippen en plakken.

Bron van de afbeelding


#SG16 is een initiatief van Carel de Mari.
Hij geeft elke week een woord uit een spreekwoord of gezegde en daar geven Bloggers een eigen draai aan.

3 reacties

  1. geweldig, die laatste, nooit gehoord maar heel bruikbaar na een avondje pimpelen 😉

Reacties zijn gesloten.