Van een eitje naar een papagaai, herinner je je deze nog?

Tijdens de voorbereiding van de workshop Onderwijs en ICT, voor collegae die de startbekwaamheid BVE willen halen, surfte ik even wat rond op het Net.
Van het een komt het ander. Bij de HU kwam ik Eccky tegen, een virtual buddy die je volgens mij van EI naar BLIJ begeleidt. Spaar me zeg, ik ben blij dat mijn 3 eitjes op eigen benen staan. Ken je dat vervelende eitje nog, de Tamagotchi? Als de kids op school zaten bleef ik die eitjes maar indrukken en te eten geven, poep ruimen en spelen. Als ze dan dood waren, had ik het nog gedaan ook. Daarvandaan moest ik ineens ook denken aan die rotpapegaai Bonzi Buddy (Screenmate)  die we ooit gedownload hebben en die maar van koekjes bleef kruimelen en met je muis meeklierde? Zoekend kwam ik alleen op hits die iets riepen over virussen. Was die groene kip een virus dan?
buddy1.gif
Ik ga los, ken je de Messagemates site nog, daar kon je “vroeger” leuke .exe programmaatjes vandaan sturen en ook die leuke kerstvrouwtjes en andere flauwe grappen. Bijna alle mailprogramma’s houden die nu tegen.

Leuk is dan uiteindelijk deze site (ga me niet vragen hoe ik er kwam, allemaal dode links), typisch geval van Internet archeologie.
Leuke start voor mijn ijsbreker morgen: Mediawijsheid, hoe lang bestaat iets van jou op internet?

Blogged with the Flock Browser