Vakantiedenksels

Toen ik gisteren weer eens oeverloos zat te pielen aan het uiterlijk van mijn weblog, dacht ik, waarom wil ik dat eigenlijk veranderen? Het werkt, past bij wat ik mooi vind en kost veel tijd om alles aan te passen. Ik heb ook nog nooit iemand horen zeggen: wat een lelijk ding.

Veranderen: Zodanig aan iets werken of iets behandelen dat het anders wordt.
[bron: encyclo.nl]

Dingen veranderen is (denk ik) makkelijker dan ‘jezelf veranderen’.
Ook daarbij kun je je natuurlijk afvragen of het wel moet en waarom je iets aan jezelf zou willen veranderen. En kun je eigenlijk jezelf wel veranderen of verander alleen soms je gedrag?

Ik merk dat ik toe ben aan verandering.
Niet dat ik als mens wil veranderen, ik mag mezelf meestal wel (en soms niet).
Verandering van inhoud of zoekend naar een andere inhoud van mijn leven.
Iets wazigs als ‘dingen doen die ertoe doen’ ofzo.

Gisteren heb ik een opdracht teruggeven aan een opdrachtgever. Daarmee heb ik ook voor mijn gevoel afscheid genomen van onderwijs (het was een ontwikkelklus lesmateriaal).
Na het stoppen als hoofredacteur bij Vives/IPON was dit de laatste onderwijsklus.
Met Learningrocks werken we heerlijk verder aan websites, leeromgevingen en andere puzzelopdrachten, maar dat voelt voor mij niet als onderwijs.

Bij de Kamer van Koophandel heb ik een aantal bedrijfsactiviteiten verwijderd. Zijlijner is als handelsnaam toegevoegd en nu ga ik dus ‘dingen veranderen’.
Nieuwe dingen leren, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe paden bewandelen….da’s ook verandering!
Ik heb  er zin in en ik neem lekker de tijd om de veranderingen door te voeren.

Rustig aan, het is geen moetje…maar een magje.

Google Bard het werk laten doen?
(Ik heb de test versie van Google Bard losgelaten met de opdracht: schrijf een blogpost over veranderen)
Hier onder vind je het resultaat.

Veranderen
Veranderen is een natuurlijk onderdeel van het leven. We veranderen constant, van binnen en van buiten. We groeien op, we leren nieuwe dingen, we maken nieuwe ervaringen en we ontwikkelen nieuwe relaties. Veranderen kan moeilijk zijn, maar het kan ook heel bevrijdend zijn.

Als we veranderen, kunnen we afrekenen met oude gewoonten en patronen die ons niet langer dienen. We kunnen nieuwe kansen aangrijpen en nieuwe dingen proberen. We kunnen onszelf opnieuw uitvinden en een beter leven creëren voor onszelf.

Natuurlijk is veranderen niet altijd gemakkelijk. Het kan gepaard gaan met angst, onzekerheid en weerstand. Het is belangrijk om te onthouden dat veranderen een proces is. Het duurt tijd om nieuwe gewoonten aan te leren en nieuwe patronen te ontwikkelen. Het is ook belangrijk om geduldig met jezelf te zijn en om je niet te laten ontmoedigen als je een paar stapjes terug zet.

Als je wilt veranderen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het proces te vergemakkelijken. Ten eerste is het belangrijk om duidelijk te weten wat je wilt veranderen. Wat wil je bereiken? Wat wil je anders hebben? Als je weet wat je wilt, kun je beginnen met een plan te maken.

Je plan moet realistisch en haalbaar zijn. Het is belangrijk om kleine, stapsgewijze veranderingen aan te brengen. Probeer niet te veel opeens te veranderen, want dat is waarschijnlijk niet haalbaar en zal je alleen maar ontmoedigen.

Zorg ervoor dat je je plan bijhoudt. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven en om op de goede weg te blijven. Als je merkt dat je van je plan afwijkt, maak dan aanpassingen. Het is belangrijk om flexibel te zijn en om je plan aan te passen aan je behoeften.

Wat kun jij met ‘veranderen’?

2 reacties

Reacties zijn gesloten.