Vacatures en werving, nieuwe trends? Nog niet bij Kennisnet.

Al een paar dagen loop ik ermee rond, nu maar even een postje. Op de vacaturepagina van Kennisnet lees ik: Kennisnet is een dynamische organisatie die inspeelt op nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van ict en onderwijs. Er staan 3 prachtige vacatures, uitdaging voor verschillende mensen die ik ken en waarvan ik ook weet dat ze erg geinteresseerd zijn.
Wat mij verbaasd is dat Kennisnet geen gebruik maakt van netwerken om mensen te vinden. Zoals verschillende mensen weten heb ik mijn huidige (leuke) baan via LinkedIn en nog steeds krijg ik regelmatig een aanbod om te solliciteren naar functies, doordat wervingsbureau’s actief zoeken, profielen en CV’s bekijken en heel gericht uitnodigen. Ook heeft iemand van Kennisnet (of iemanden) een Twitter account, daar hangen toch heel wat vernieuwende mensen rond die misschien best een verrijking voor Kennisnet zouden kunnen betekenen.
Als ik dan verder kijk naar de sollicitatieprocedure…mail je CV en motivatie, dat is wel erg niet meer van deze tijd. Als je een wikiwijs programmamanger, programmamanager Mediawijsheid en een senior Relatiemanager MBO zoekt, allen met heel veel ICT affectiviteit, laat je juist die mensen die zich op een web 2.0 manier presenteren een streepje voor hebben. Video Pitch? Online CV (bekwaamheidsdossier), alleen mensen met meer dan 5 aanbevelingen in LinkedIn. Nog een voor bijvoorbeeld de vacature relatiemanager MBO, hoeveel kennisnetambassadeurs MBO zijn er? Waarom wordt hen niet gevraagd of ze interesse hebben of dat zij iemand kennen?
Indien gewenst kan ik zo een lijstje oplepelen met namen van mensen die ik daar wel graag zou willen zien zitten, doeners, netwerkers en mensen met daadkracht. Wie weet loopt er morgen bij de eerste hoorsessie van wikiwijs docenten een goeie rond met jeuk in zijn/haar handen. Misschien stelt die ook wel de kritische vraag…hoe kan er nu al volop met allerlei wikiwijs activiteiten gestart worden als er nog geen programmamanager is?
Enne acquisitie nav deze blogpost is niet nodig….ik heb al een heel leuke uitdagende baan.

Blogged with the Flock Browser

4 reacties

  1. Karin,

    Heb je al gesolliciteerd?
    Met jou als netwerker komt dat relatiemanagement vast ook goed!

    Jan Floris

  2. @Jan Floris, ik niet maar ken genoeg mensen die uit mijn netwerk komen en in aanmerling komen. Ik laat ROC’s van binnen even voor wat het is…heb jij al gesolliciteerd op de wikiwijs, mediawijsheid of natuurlijk ook relatiemanager?

  3. Ik heb laast nog ‘s gesolliciteerd (min of meer:-) maar eigenlijk vond ik het wel een soort van aanfluiting dat je in 30 minuten moet uitleggen wat je de afgelopen 20 jaar allemaal gedaan heb. Je moet dan toch ook niet raar staan te kijken dat zoiets niet lukt… Volgens mij begrepen ze er niets van…:-)

Reacties zijn gesloten.