Uitgstelde TGIF….dus een FIS..sokken en sandalen

Al een paar dagen is het warm, plakkerig en zonnig. Vervolgens komen de Tweet en Blogposts over rokjesdag los. Vorige week ook in de krant artikelen over de dresscode bij warm weer en heuse etiquette deskundigen die vertellen hoe het moet. Laat ik dat dan ook maar even doen….beste mannen, een bermuda, korte broek of shorts mag in de vrije tijd….maar denk er even over na wat je daarboven en daaronder draagt. GEEN OOIT WIT GEWEEST T-SHIRT met verwassen teksten als bierfeest in 1968 ofzo. Linnen shirtjes zijn beter en kleden beter af (natuurlijk geen dwarsstrepen). De onderkant, WIE HEEFT DE SANDALEN UITGEVONDEN? Sandalen en veterschoenen zijn NOT DONE…..en zeker niet met die afzichtelijke witte sportsokken of van die dunne afzakkertjes waar het elastiek wat week van is. En lieverds…als je dan tegen zweetvoeten perse enkelsokjes moet dragen…..frommel ze dan wat weg maar probeer ze niet op te trekken tot wannabee sokken.
Oh ik kan niet wachten tot het weer wat minder warm wordt en de mannen in mooie linnen broeken of pakken (blazertje, wit overhemd, spijkerpantalon bijvoorbeeld) weer los komen.
Had ooit een collega die, als leerlingen niet meer in school waren, in korte broek op slippers (kalknagels inbegrepen) naar school kwam…let wel…denk dat ie 180 kilo woog en de korte broek was van joggingstof…..opsluiten moeten ze zulke mannen.
Dames wij als smaakpolitie mogen ook onze mannen niet zo los op straat laten lopen……dat is bijna misdadig en wij zijn dan medeplichtig. De heren gebruiken bijna altijd het excuus…ja maar het zit zo lekker. Ja weet ik…….ook mijn Jezusboots staan weer klaar……maar ik ga daar de mannen in verweggistan mee lastig vallen…die zie ik toch nooit meer.

foutekleding_100x96.jpg

Blogged with the Flock Browser

Eén reactie

  1. Gelukkig zien onze vrouwlijke collega’s er wel allemaal apetijtelijk uit in veel te kleine bloesjes, ongeschoren oksels en fludder rokken en broeken met gebatikte motieven, meegenomen van een vakantie in een ver verleden…. Ik ben ook voor smaakpolitie bij de toegang. Nee, dan onze deelnemers die gisteren hun diploma kwamen hale: om door een ringetje te halen!

Reacties zijn gesloten.