Uit den ouden doosch 2, Sony Vaio subnotebook

Vanmiddag moest ik mijn stekkerbak weer eens induiken omdat we de video camera met een kabel aan onze laptop wilden hangen. Die strooptocht liep op niks uit.
usbdriveWel kwam ik mijn zeer zelden, maar toch gekoesterde,  diskette drive weer tegen.
Ik heb in de beginjaren van ELO’s bij Gildevaart een hele vakantie zitten experimenteren met TopClass. Volgens mij was dat 2002 maar kan ook 2001 geweest zijn. In elk geval kreeg ik van de baas een Sony Vaio subnotebook (toen echt duuuuuur) met Windows ME.
Volgens mij doet dat machientje niet onder voor de huidige netbooks. Jammer genoeg ben ik niet technisch genoeg om er een up to date besturingssysteem op te zetten. Gehannes met externe drives. Als er een techneut is die zich geroepen voelt…graag!!
De externe CD schijf en de externe Diskette drive zaten er standaard bij en werden ook veel gebruikt.
Wat heb ik een plezier gehad van dat machientje zeg. Zeker toen we thuis internet hadden, kon ik al draadloos met zo’n wifi netwerkkaart aan de slag. (ook daar heb ik er nog een paar van liggen)vaio
Op de vaio staan ook de eerste digitale foto’s die ik ooit maakte, want het apparaat had een ingebouwde camera.
In het midden van het toetsenbord zat een knopje waar je mee muisde, hoe heet dat ding? Toggle?
Ik heb dat dingetje nu ook op mijn werk Dell, maar er net voor het eerst weer even gebruik van gemaakt (kijken of het werkt).
Kort en goed, de ontwikkelingen gaan razendsnel maar ik had al heel vroeg een kleine subnotebook alleen was die erg duur, wat zit ik nu te twijfelen over een asus van 1200 euro.
Om te bewijzen dat internet alles bewaart een review

Eén reactie

  1. Zijn op dit moment aan het experimenteren met windows2go (deel van windows 8) op een externe schijf met usb aansluiting. Steek dat in je oude machientje en ineens heb je windows 8 via externe schijf draaien. Werkt flitsend! Zijn aan het kijken wat dit doet ism een oude bak (gewoon desktop dus). Start in seconden en werkt! Niet in plaats van, maar wel een prima aanvulling.

Reacties zijn gesloten.