UgameUlearn 2010, TOP

Vanzelfsprekend zullen de presentaties, links en andere verslagen wel snel vindbaar zijn…daar ga ik niet naar zoeken of over schrijven….de inhoud was prima in orde, leuk en gevarieerd.

Natuurlijk kwam ik daar gelukkig veel  bekenden tegen, want gek genoeg zijn edubloggers en biebbloggers bij het Edubloggers diner al jaren samen aanwezig. Ook kom je de Bieb mensen tegen bij onderwijs evenementen, want de doelgroep van Bibliotheken en Onderwijs zijn natuurlijk hetzelfde. Ook de onderwijs ondernemers Fons, Marcel en Erno ook even gezien en gesproken.
Tijdens de verschillende keynotes gisteren had je, als je het woord librarian vervangen had door teacher, het gevoel kunnen hebben op een onderwijs conferentie te zijn.
Wat ik wil zeggen is eigenlijk…..waarom trekken onderwijs en de bibliotheken niet meer met elkaar op?
Gek genoeg schoot me ook bijvoorbeeld iets als de Wikiwijs te binnen, bibliotheken zijn toch bij uitstek als de kenners van metadatering en verzamelingen, zijn zij betrokken bij Wikwijs?
De kracht van UgameUlearn zit ’em wat mij betreft ook in de andere vorm van de bijeenkomst en gek genoeg mogen er ook dingen niet helemaal goed lopen. Een aantal sessies in het auditorium met een wat te lauw publiek…(ach onderwijs is niet anders meestal) en tussen 1 en 3 uur lopende sessies, eten netwerken, ontwikkelingen bekijken.
Ik hoop echt dat er iemand het initiatief neemt om eens te onderzoeken of deze UgameUlearn setting eens samen met evenveel onderwijs mensen iets moois kan opleveren. Per slot van rekening zijn de 23 dingen van de bibliotheken ook al vertaald naar de 23 onderwijsdingen. We kunnen veel meer uitwisselen en leren van elkaar.
Complimenten aan de organisatie Saskia, Liesbeth, Erik en Jaap en natuurlijk aan de dagvoorzitter Father Roderick…..laat ik maar niets zeggen over de buikdanseres 🙂

Oh ja en dank voor de Keycords…die ga ik gebruiken voor de USB sticks van de Drempelloos sessie in Veldhoven.