Toen ik de eerste tweet zag @politie dacht ik dat in Twitter de politie aan snelheidscontroles deed. Maar wat blijkt er worden berichten geplaatst als: kind terug gevonden, jonge automobilist veroorzaakt ongeval en meer. Alles met de link naar de website van de politie, eigenlijk is e.e.a dan al oud nieuws. Volgens mij ook eenzijdige communicatie (dus zij tweeten maar reageren niet terug). Als ik nu zoek in Twitter zie ik ineens 13 resultaten voor politie, de verschillende gebieden hebben een eigen account. Ik ga @PolitieUtrecht eens volgen (nog geen tweets maar wel 46 volgers :-), hoop dat ze snelheidscontroles en drankcontroles van te voren aankondigen, dan hebben Twitterazi eens een voordeeltje.
Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van @politie, @eenvandaag, @kennisnet, @tweevandaag en ga zo maar door. Je communiceert dan namelijk niet met een mens maar met een organisatie en weet dus niet tegen wie je praat. Over het algemeen zijn het ook “lurkers” dus wel kijken maar niks doen. De persoon die bijvoorbeeld namens @kennisnet twittert is als mens leuker om te volgen en mee te communiceren dan @kennisnet, dan worden er alleen links naar de nieuwspagina van kennisnet en vragen gesteld.
Slimmer is bijvoorbeeld de quiz van @2525, Fransisco van Joole die vrijdags een column heeft bij de leugen regeert. Hij twittert een quizvraag over zijn column voor deze begint de te winnen prijs stelt niet veel voor, maar we kijken dus wel naar zijn column.