Twitter is best sociaal.

Afgelopen zaterdag las ik in de krant weer een niet al te positief stukje over Twitter. De verslaggeefster had zelf 77 tweets geplaatst, volgt een aantal mensen en wordt door minder dan 100 mensen gevolgd. Goede onderzoeksjournalistiek weer. Volgens mij kun je pas iets over Twitter vinden als je er minstens een maand of 3 actief bewogen hebt. Natuurlijk heeft het voor veel mensen geen meerwaarde en zien ook (gelukkig) veel mensen er het nut er niet van in. Zoals velen denk ik dat je Twitter op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken en het mooie is dat je zakelijk, prive en gewoon lurken daar juist mooi kunt afwisselen. Je hoeft tweets over eten niet te lezen, je hoeft de fotolinks van een BBQ te niet te opnenen. Je kiest zelf wie je volgt (en blijft volgen)
Een van de positieve zaken in Twitter voor mij is dat ik het afgelopen half jaar mensen heb leren kennen (en ja ook face to face ontmoet) die je anders nooit was tegengekomen. Als je niet weet wat je mist, mis je niets…zullen velen zeggen, maar voor mij is dat een van de meerwaarden van Twitter. In Utrecht is er al 2x een kleine #tweetneut geweest waar je gewoon gezellig in de kroeg met elkaar kennismaakt kletst en kennis deelt (inclusief de zakelijke visitekaartjes….noem dat maar lauwe acquisitie). De Poken Meetup in januari was vanuit Twitter gestart. Ik heb de nieuwe auto van een Twitterazi allang in het echt gezien, terwijl anderen er nog naar gissen.
Afgelopen zaterdag hadden wij thuis 2 gasten die kwamen eten. Wij hadden ze via Twitter leren kennen (en daar ging het dus wel over eten) en ze uitgenodigd om gewoon eens te komen eten. We hebben fantastisch gegeten maar voornamelijk een heel leuke avond gehad met 2 mensen die wij anders nooit hadden ontmoet omdat we door werk, prive en woonomgeving elkaar nooit zouden kruisen.
Ik blijf gewoon lekker Twitteren, laat anderen er maar over schrijven 🙂

Blogged with the Flock Browser

Eén reactie

  1. Ik ben nog ietwat huiverig om mensen te leren kennen en zou ze al helemaal niet snel thuis uitnodigen. Ik ben wat dat betreft erg wantrouwend naar de wereld. Maar de teachmeet en het edublogdinner waren veel minder indrukwekkend geweest als er geen twitter was geweest. Je leeft er als het ware met elkaar naar toe op die manier. Ik word echter gewoon voor gek uitgemaakt als ik vertel over twitter.. maar dat verandert nog wel.

Reacties zijn gesloten.