Trendwatching: Scoop-it in Surf magazine


Allereerst de melding dat geïnteresseerden een gratis abonnement kunnen aanvragen voor het kwartaalmagazine met nieuws en achtergrondinformatie over ICT voor het hoger onderwijs en onderzoek. www.surf.nl/magazine

Leuk om als trendwatcher gevraagd te worden en een column te schrijven voor Surf Magazine, je kunt het stukje hier lezen..maar nogmaals handiger om een gratis abonnement aan te vragen want veel bekenden gingen mij voor en er zullen er nog veel volgen.

Het stuk gaat over Scoop.it waar ik zelf erg van gecharmeerd ben. Het is een online krantachtig iets ­čÖé
Je kunt een onderwerp (scoop) kiezen, daar kernwoorden aan toe voegen en publiceren. De bronnen zijn echt vanaf het hele net geplukt. Een voorbeeld is mijn Scoop van edubloggers
Ik vond vandaag de Goodies: embedden van je scoop in je site of weblog, prachtig…eens zien of ik dat in de tekst aan de zijbalk kwijt kan..hier niet in elk geval.
Volgens mij is Scoop.it nog in de beta versie zodat je niet zomaar een account kunt aanmaken, maar invites komen er aan.
Als je een Invite wilt….laat dan een bericht achter.