Trends en ontwikkelingen in ICT voor het onderwijs. Wilfred Rubens

wilfred
We maakten het Wilfred niet makkelijk, 3 edubloggers op een rijtje vooraan …allen vol verwachting.
Omdat de presentatie in Utereg was had Wilfred er vast voor gekozen om het over e-learning ipv (t)e-learning te hebben. 🙂
Gelukkig heeft hij zijn presentatie al downloadable online gezet en hoef ik daar niet van mijn papiertje en de vele foto’s van over te schrijven.
Ook voor Wilfred gold dat het publiek heel gevarieerd was (in een zeer goed bezette zaal). Handig dus om even te inventariseren wie wat deed. Vragen werden de hele presentatie door gesteld, zodat we alert gehouden werden (alhoewel, Jaap?).
Wat een overload aan informatie werd er uitgestort over ons en Wilfred is ook niet bang om iets te vinden. Met name Open Standaarden en bestaande betaalde ELO’s (waar 50% van gebruikt wordt en wel 100% betaald) is natuurlijk voor de kenners een logische maar Managers krijgen er pukkels van.
Nog steeds vraag ik me af wie het eerste met de afkorting SOA begonnen is…..ik ben daar dus altijd de draad kwijt.
Wilfred gaf een hele lijst met gratis web 2.0 applicaties waar je eigenlijk je onderwijs heel goed mee kunt inrichten en hoe je gratis met bijvoorbeeld Google apps. en Google sites je eigen ELO kunt bouwen. We hadden daar al eens over gepraat en er loopt via Blogs ook een discussie. Ook de registratie van kwalificerende onderdelen is van belang en er zijn nogal wat aandachtspunten.
Verbazingwekkend (en gek) vond ik dat bij de vraag wie er in de zaal een Hyves, Facebook, Plaxo, of LinkedIn account had er bedroevend weinig handjes in de lucht kwamen. Dames, heren in onderwijsland: wakker worden!!!
De trends in de nabije toekomst:
3D elo’s (Second Life achtig maar niet het huidige Second Life)
Inzet van presentatie software (zentation)
Serious Gaming
Mobile Learning.
Tip: www.werkenmetgoogleearth.nl.

Dank Wilfred, nu heb ik je ook eens live zien presenteren, kan ik nog heel wat van leren, vooral voor wat betreft inhoudelijke kennis.
nootje na: zou Wilfred aandelen Trendmatcher hebben, 3x genoemd 🙂