Traag starten en keuzes maken

Ineens vond ik het hoog tijd om eens na te denken over mijn weblog en waarover ik schrijven wil.
Dat doe ik dan door het uiterlijk weer eens aan te pakken en de indeling te veranderen.

Sinds 2007 schrijf ik hoofdzakelijk over onderwijs en onderwijs met technologie. Ik merk dat die thematiek gaat knellen.
Niet omdat er niets is om over te schrijven, maar eigenlijk meer omdat onderwijs me momenteel wat minder boeit. Ik wil ook over andere onderwerpen kunnen schrijven die me bezig houden.
Ook trekt de inhoud van onderwijs en de discussies die erover gevoerd worden me op dit moment niet. Het zijn de eeuwige zwart/wit discussies waaruit ik weg wil blijven.

Sinds het afscheid bij Leerkracht en de perikelen rondom ons ziek&zeer en de Coronacrisis, is de inhoud van mijn leven en mijn werk veranderd.

Werk
Qua werk is het  even sappelen, want ik heb erg weinig tijd en aandacht besteed aan nieuwe opdrachten.
Gelukkig hebben we met LearningROCKS prima klanten en kunnen we met zowel online academies als spelen met boeken nog lang vooruit. Het is zelfs goed om het even niet heel druk te hebben. Dan is er tijd voor onderhoud, testen en nieuwe dingen uitproberen.
Maar er zou wel wat leuks bij kunnen.
Wat? Dat is eigenlijk wel weer een paar heidagen waard, maar dat zit er momenteel niet in.

Mijn expertise is de laatste tijd ook veranderd.
Daar waar ik voorheen veel op de ‘inhoud’ van onderwijs en technologie zat, laat ik dat steeds meer los. Natuurlijk blijft digitale geletterdheid mijn grootste aandachtspunt. Ik ben al een aantal jaren ‘educatief auteur’ voor een uitgever en ben momenteel druk met de leerlijn digitale geletterdheid (Digisteps) volgens de beschrijvingen van curriculum.nl.
Ik mag mezelf inmiddels ook wel een WordPress en Learndash expert noemen. Zowel technisch als inhoudelijk. Dat betekent dat we niet alleen ‘bouwen’ maar ook helpen bij de inhoud en adviseren over te maken keuzes. Momenteel bouwen we een site voor een organisatie in de zorg, waar trainingen geboekt kunnen worden.
Puzzelen is my middle name in dit geval.

Terug naar de inhoud van mijn weblog.
Vooral omdat mijn volle aandacht op thuis gericht is en ik heel veel goede en slechte ervaringen opdoe als ‘zijlijner’ is dat een thema waarover ik meer wil schrijven.
Waarom wordt er zo weinig aandacht besteed aan de zijlijner? Waarom mogen zij wel zorgen maar is er voor hen weinig zorg?

Liever schrijf ik ook over oplossingen waarvan ik nog steeds vind vooral kleine (onderwijs) ondernemers en organisaties er heel veel aan zouden hebben om voorbereid te blijven op het geven van afstandsonderwijs. Coaching en training blended faciliteren is echt iets waar meer mee gedaan kan worden. We hebben daar echt slagen gemaakt, die kennis wil ik delen. Oh, nog een onderwerp waar ik mezelf veel meer in wil mengen: het ondernemerschap.
Niet alleen hoe wij het doen, maar vooral de manier waarop de politiek ons achterstelt en links laat liggen.

De oplossing die ik bedacht heb.
Ik ga een aantal pagina’s toevoegen waarin de thema’s aan de orde komen.
Ik plaats alle nieuwe blogposts op de voorpagina en maak thematische pagina’s waar de posts verzameld staan.
Om te voorkomen dat het echt alle kanten opgaat moet ik dan nog steeds keuzes maken waarover ik schrijf. Maar het is minder smal dan alleen onderwijs.

Waarschijnlijk vinden de die-hard bloggers dat ik juist de niche moet zoeken….maar dit voelt even beter.

Soms moet je vooruit…..ook als je aan de zijlijn staat

Eén reactie

  1. Ik blijf met plezier lezen Karin! Juist ook omdat de onderwerpen die je meer aandacht gaat geven ook mijn aandacht hebben!

Reacties zijn gesloten.