Tolpoortjes?

Op de site van Vives (tip!) las ik dat Edupoort en Entree (Kennisnet) de handen ineen slaan en een proef starten om het lesmateriaal van beiden via een single sign-on beschikbaar te stellen en daardoor drempels weg  halen. Nu rijden wij in Frankrijk als we ergens snel willen zijn over de peage en als we de tijd hebben (en zuinig zijn) over de Route National, dat is hier ook zo lijkt me. Toch weer de vraag, waarom die poortjes? Is het niet de bedoeling van het 84 pagina’s tellende plan om open en deelbaar te publiceren? Ja ik ben een zeur…misschien een mooie eerste stap naar het open en deelbaar dan?
tolpoort

Eén reactie

  1. Edupoort is volgens mij een single sign on toegang tot commercieel aangeboden content van de educatieve uitgevers. De motivatie voor die poortjes van Eduroute zijn dus exact dezelfde als die bij de Franse snelwegen: eerst betalen en dan mag je door ons poortje.
    Als je echter met het zelfde account ook toegang zou kunnen krijgen tot “gratis” maar wel afgeschermde content (denk aan het beschikbaar stellen voor het onderwijs van content van bijv. Teleblik)zou dat in ieder geval weer één gebruikersnaam en wachtwoord minder zijn.
    Nog mooier is natuurlijk dat je met het account voor een leeromgeving drempelloos bij gratis content zou moeten kunnen. Je gebruikersnaam en wachtwoord voor die leeromgeving fungeren dan als een paspoort. Die heb je alleen nodig hebt om je eigen land binnen te komen, daarna geen poortjes meer (behalve bij de commercielen 🙂

Reacties zijn gesloten.