Tip: (t)rek het even over de verkiezingen heen

Hooooooi Jet en Sander,.

Hoe gaat het met jullie in deze besluiteloze fase? Lekker aan het flyeren?
Mag ik even een vraag stellen, voor u vertrekt uit deze regering?

Hoe kan het toch dat een minister en een staatssecretaris zo vlak voor de verkiezingen nog overal handtekeningen onder zetten?
Is het trouwens gebruikelijk om opvolgers op te zadelen met de last minute dingen?

Als tegenstander van het lerarenregister in de huidige vorm, snap ik best dat het lekker is om een wetje op je naam te hebben. Maar zeg nou zelf…je zadelt toch de opvolgers op met een gedrocht dat aan elkaar hangt van…’moet nog iets mee gebeuren en moet nog geregeld worden’?

Vervolgens gaan jullie (nadat die rammelende wet is aangenomen) nog even snel adviezen geven over het terugdringen van het lerarentekort. Subliem dat het met een gesloten beurs gaat (voor wat betreft salarissen) en dat zij-instromers van harte welkom zijn.
Ik zou als zij-instromer trouwens wel uitkijken, want vanaf augustus 2018 sta je dan te branden in dat  registervoorportaal.

Ook wordt er een handtekening gezet onder het starten van een universitaire pabo  …waar vakinhoud als taal en rekenen niet aan de orde hoeft te komen, want dat kennen de jongens en meisjes al.
Raar eigenlijk,  want Sander schrapte net voor dat besluit de rekentoets…dat gaat nog wel een dingetje worden dus.

Op grond van welk curriculum gaat dat opleiden eigenlijk gebeuren? De bekwaamheidseisen uit de wet BIO?
Die zijn best wel oud he? Daar is niet zoveel mee gebeurd in jullie zittingstijd, moeilijke materie zeker?

De onderwijsraad publiceerde zich trouwens ook een slag in de rondte maar echt iets doen met adviezen is ook niet helemaal jullie ding hé?

Misschien (sorry academische opleiders) wordt het dan wel tijd voor een register en bekwaam/bevoegdheidseisen voor de opleiders aan de universiteiten. Want zeg nou zelf, het is toch gek dat je basisschoolleraren gaat opleiden als je zelf niet in het lerarenregister hoeft te staan? Redden jullie dat nog voor 15 maart?

Iets met een SER advies en het MBO, iets met Burgerschap, iets met …
Slechts 193 stukken tussen 05-01-2017 en 28-02-2017. Best knap, zoveel blogposts schrijf ik niet eens in een jaar!

Weet U…misschien is het slimmer om alvast vakantie te nemen of om alvast te gaan oriënteren op een leuke baan na de verkiezingen.
Stop even met handtekeningen zetten en besluiten nemen, laat dat even aan de opvolgers in hun inwerkperiode.

Ik hoef namelijk geen glazen bol te hebben om zeker te weten dat sowieso een van u beiden niet terugkeert in de regering.

Zullen we het  (zoals in onderwijs gebruikelijk) ‘over de verkiezingen heen(t)rekken?’